САЩ изпращат десантна оперативна група от хиляди американски моряци и

...
САЩ изпращат десантна оперативна група от хиляди американски моряци и
Коментари Харесай

САЩ изпращат към Израел десантна група от 4000 моряци и морски пехотинци

САЩ изпращат десантна оперативна група от хиляди американски моряци и морски пехотинци към Израел, където ще бъдат ситуирани на борда на военни кораби, ако спорът с " Хамас " се разшири, оповестява вестник The Washington Post, като се базира на източници от Пентагона.

Групата наброяваща повече от 4000 моряци и морски пехотинци, ще се причисли към възходящия американски флот край крайбрежията на Израел, която ще включва два самолетоносачи и обвързваните с тях ескортни кораби.

26-а морска експедиционна единица, основана в Северна Каролина, е ситуирана дружно с групата. Морската пехота е подготвена за необятен набор от задачи, в това число някои специфични интервенции. USS Bataan и USS Carter Hall, два от военните кораби, пренасящи личен състав за звеното, бяха изпратени в Оманския залив в понеделник. Те напуснаха Кувейт след невижданата офанзива на ХАМАС против Израел от 7 октомври.

Третият транспортен съд, обвързван с единицата, USS Mesa Verde, е в Средиземно море и би трябвало да се насочи покрай израелския бряг, разясниха представители на защитата, представени от " Фокус ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще посети Израел в сряда, с цел да покаже взаимност " в лицето на бруталната терористична офанзива на " Хамас ". След това той ще пътува до Йордания, с цел да разиска филантропичната рецесия в Ивицата Газа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР