САЩ и Западът въздъхнаха с облекчение, след като френският президент

...
САЩ и Западът въздъхнаха с облекчение, след като френският президент
Коментари Харесай

След първия тур: Победата на Макрон укрепва антипутинската коалиция

САЩ и Западът въздъхнаха с облекчение , откакто френският президент Еманюел Макрон завоюва първия тур на президентските избори във Франция. Владимир Путин - не чак толкоз, разяснява Си Ен ЕН.

Макрон, който е значима част от обединението на Европейски Съюз и НАТО против Русия, изпревари с към пет пункта претендента на крайната десница Марин Льо Пен, която от дълго време симпатизира на Путин. В последните дни преди първия тур на гласуването в неделя, когато антиимигрантката Льо Пен се възползва от възходящата инфлация и цените на храните, а Макрон се срина в социологическите изследвания, акцията беше заспала.
 Отново! Макрон и Льо Пен на балотаж за Елисейския замък Обновена
Отново! Макрон и Льо Пен на балотаж за Елисейския замък

Повторение на вота от 2017 година чакат французите

На втория тур Макрон още веднъж ще се изправи против Льо Пен , която той елементарно победи през 2017 година А обичайна мъдрост постоянно е гласяла, че Франция в никакъв случай няма да гласоподава за екстремист. Но това не е дефинитивно решено. Като начало Льо Пен може да притегли някои поддръжници на левия претендент и популист Жан-Люк Меленшон, чийто послания наподобяват на тръмпизма. А елитарният Макрон от дълго време се бори да покаже на френските гласоподаватели, че схваща икономическите им паники. В следизборната си тирада в неделя Меленшон неколкократно сподели на поддръжниците си да не дават " нито един глас " на Льо Пен .

След нахлуването в Украйна Льо Пен се пробва да омаловажи предходната си непосредственост с Путин. Но едно евроскептично председателство на Льо Пен би довело до най-тежката рецесия в Европейския съюз след Брекзит. То би породило съществени подозрения по отношение на съгласуваността на фронта на Запада против Путин. И би зарадвало съветския водач, който наскоро видя по какъв начин унгарският министър-председател Виктор Орбан, който му симпатизира, завоюва преизбирането си.
 Макрон: Програмата на Льо Пен ще изплаши задграничните вложители
Макрон: Програмата на Льо Пен ще изплаши задграничните вложители

Това е расистка стратегия, която има за цел да раздели обществото и е доста брутална

На тези избори има и сигнален знак за президента Джо Байдън и демократите. Докато Макрон изигра картата на световен общественик, Льо Пен употребява яростта на гласоподавателите към вътрешната цена на войната в Украйна, изразяваща се в повишение на цените на силата и хранит е. Макрон може би към този момент е изгубил този спор. В момента Байдън също го губи, защото републиканците се вълнуват от междинните избори през ноември, на които имат положителни шансове да си върнат Камарата на представителите и Сената.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР