САЩ и техните съюзници от НАТО уведомиха във вторник, че

...
САЩ и техните съюзници от НАТО уведомиха във вторник, че
Коментари Харесай

САЩ официално излизат от Договора за въоръжените сили в Европа

САЩ и техните съдружници от НАТО уведомиха във вторник, че публично ще преустановят присъединяване си в контракта от 1990 година, ограничителен стандартните сили в Европа, отбелязвайки края на следващо удивително съглашение за надзор на въоръженията, оповестява The Wall Street Journal, представен от " Фокус ".

Ходът на Организацията на Северноатлантическия контракт следва формалното отдръпване на Русия от съглашението във вторник и дългогодишните недоволства на Запада, че Москва не съблюдава изискванията на контракта.

" Оттеглянето на Русия е последното от поредност от дейности, които систематично подкопават евроатлантическата сигурност “, се споделя в изказване от вторник на управителния орган на НАТО, Северноатлантическия съвет.

Спирането на присъединяване в контракта – което беше контрактувано с разпадането на Варшавския контракт и Съветския съюз – ще даде на Съединени американски щати повече еластичност при разполагането на сили по северния и южния фланг на НАТО, в това число в Румъния и България покрай Украйна. Това също по този начин разрешава на западните съдружници на Украйна да заобикалят шерването на информация за разполагането на техните сили с страни, близки до Русия.

" Оттеглянето на Русия от контракта е неустойчиво и изисква мощен отговор от страна на Aлианса “, уточни почитан чиновник на Държавния департамент. " Ако не предприемете нищо, това би изпратило неверно обръщение “.

Спирането ще стане факт на 7 декември за Съединени американски щати, означи още служителят.

С това се поставя завършек на следващ значим контракт, който оказа помощ за фиксиране на края на Студената война.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР