САЩ и съюзниците им бързат да евакуират възможно най-много хора

...
САЩ и съюзниците им бързат да евакуират възможно най-много хора
Коментари Харесай

Евакуации от Афганистан по държави

Съединени американски щати и съдружниците им бързат да изтеглят допустимо най-вече хора от Афганистан преди крайния период до 31 август на фона на възходящите страхове за сигурността на летището в Кабул, написа " Ройтерс ".

Общо към 88 000 души са превозени със аероплан от летището в Кабул от началото на евакуацията, оповестява Пентагонът.

Съединени американски щати - Американските военни ще продължат да изтеглят хора от летището в Кабул до 31 август, в случай че е належащо, само че ще дадат приоритет на евакуиране на американските войски и военно съоръжение през последните няколко дни, заяви Пентагонът.

Общо 4400 американски жители са евакуирани до момента от Кабул, сподели представител, само че той не знае какъв брой са към момента там. През уикенда броят им доближи към 2500.

Англия - Англия отхвърли да посочи по кое време ще излети последният евакуационен полет, само че разяснява, че английските войски ще би трябвало да изоставен преди последните полети на Съединени американски щати на 31 август. Според министъра на въоръжените сили Джеймс Хийпи са евакуирани 12 279 души от Афганистан от Англия. Около 400 души са останали в страната.

Германия - Германия съобщи, че ще продължи евакуационните полети допустимо най-дълго. До четвъртък немските военни са евакуирали 5193 души с 34 полета.

Министерството заяви в сряда, че съгласно него повече от 200 немски жители са останали в Кабул. Около 540 германци към този момент са евакуирани.

Като цяло Германия съобщи, че е идентифицирала 10 000 души, които би трябвало да бъдат евакуирани, в това число локален личен състав от Афганистан, публицисти и деятели за правата на индивида.

Франция - Франция чака да приключи евакуационните си полети от Кабул в петък вечерта, сподели френският министър председател Жан Кастекс.

Френското външно министерство заяви, че към сряда вечерта над 100 френски жители и повече от 2000 афганистанци са достигнали френска земя, откакто са евакуирани от летището в Кабул.

Катар - Катар съобщи в четвъртък, че до момента е оказал помощ за евакуацията на повече от 40 000 души в Доха и " напъните за евакуация ще продължат и през идващите дни в консултация с интернационалните сътрудници ".

Белгия - Премиерът Александър Де Кро съобщи в четвъртък, че Белгия е завършила интервенциите си по евакуация, откакто източници от Съединени американски щати осведомиха държавното управление за идни терористични офанзиви на летището в Кабул.

Малко над 1400 души е евакуирала Белгия от Кабул, като последният полет дойде в Исламабад в сряда вечерта, сподели той.

Турция - Турция е евакуирала минимум 1400 души от Афганистан, в това число към 1000 турски жители, съобщи по-рано тази седмица външният министър Мевлют Чавушоглу.

Турция също стартира да изтегля войските си в Афганистан, като първият полет би трябвало да дойде в Анкара в четвъртък.

Полша - Полша изтегля към 900 души от Афганистан, в това число към 300 дами и 300 деца, съобщи министър председателят Матеуш Моравецки в четвъртък.

Последният полет за евакуация на Полша кацна във Варшава към 8 и 30 часа в четвъртък, сподели той.

Индия - Индия е транспортирала със аероплан 565 души от Афганистан, множеството от които чиновници на индийското посолство и жители, живеещи там, само че също по този начин и десетки афганистанци, в това число афганистански сикхи и индуси, съобщи държавен чиновник.

Все още няма решение по кое време възнамеряват да спрат полетите, сподели той.

Унгария - Унгария е прекратила евакуацията от Афганистан, откакто е евакуирала 540 души, в това число маджарски жители и афганистанци и техните фамилии, които преди този момент са работили за унгарските сили, сподели унгарският министър на защитата Тибор Бенко.

Дания - Дания е направила последния си евакуационен полет от Кабул в сряда с останалия дипломатически личен състав и боен личен състав, съгласно нейното министерство на защитата.

Дания е транспортирала към 1000 души от Афганистан от 14 август, в това число дипломатически личен състав, техните фамилии, някогашни преводачи, датски жители, както и хора от съюзни страни, заяви министерството.

Австрия - Австрия не извършва свои лични полети и разчита на Германия и други страни да оказват помощ за нейната евакуация.

Досега 89 души с австрийско поданство или местопребиваване са изведени със аероплан, а други две до три дузини души към момента са в Афганистан, сподели външният министър Александър Шаленберг.

Броят се трансформира непрестанно, защото нови хора влизат в контакт с австрийските управляващи " съвсем всеки ден ", сподели Шаленберг.

Швейцария - Швейцария, която разчита на Германия и Съединени американски щати да оказват помощ за евакуацията през Ташкент, е извела 292 души от Афганистан, съобщи външният министър Игнацио Касис.

В Афганистан към момента има 15 швейцарски жители, само че не са планувани повече швейцарски евакуационни полети, сподели той.
 Англия вижда доста сериозна опасност ДАЕШ да нападна летището в Кабул
Англия вижда доста сериозна опасност ДАЕШ да нападна летището в Кабул

Налице е " доста, доста достоверна " разследваща информация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР