САЩ и Русия си отправят взаимни обвинения, свързани с производството

...
САЩ и Русия си отправят взаимни обвинения, свързани с производството
Коментари Харесай

Войната в Украйна: взаимни обвинения за оръжия за масово унищожение


Съединени американски щати и Русия си насочат взаимни обвинявания, свързани с производството и използването на оръжия за всеобщо заличаване. Ситуацията в Мариупол остава трагична. Facebook позволява тирада на омразата държавно управление и армията на Русия.

По предпочитание на Русия през днешния ден Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще се занимае с. " Руските представители помолиха за среща на 11 март, с цел да обсъдим военно-биологичните действия на Съединени американски щати на територията на Украйна ", написа в Туитър съветският зам.-посланик в Организация на обединените нации Дмитри Полянски.

От дни насам из обществените мрежи и в известия на съветските управляващи се популяризира обвиняването, че американското министерство на защитата поддържа секрети биолаборатории в Украйна, в които се създават биологични и химически оръжия. Международни експерти по инспекция на обстоятелствата към този момент неведнъж обориха тези изказвания. И от Организация на обединените нации настояват, че не разполагат с никакви доказателства и данни за съществуването на сходни лаборатории и производството на оръжия за всеобщо заличаване.

Съединени американски щати дефинират тези съветски изказвания като агитация и възможна причина самата Русия да употребява биологични и химически оръжия във войната в Украйна. " Русия показва тези нови подправени изказвания. Видяхме, че Китай поддържа тази агитация. Затова би трябвало доста деликатно да следим дали Кремъл няма да употребява оръжия за всеобщо заличаване във войната в Украйна ", сподели американският зам.-посланик в Организация на обединените нации Джефри Прескот пред ДПА.
Редакцията предлага
Почти 100 000 души са били евакуирани

През последните два дни от украинските градове, атакувани от съветската войска, са били изведени сполучливо съвсем 100 000 цивилни жители. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в свое видеообръщение в четвъртък вечерта. Същевременно обаче пристанищният град Мариупол и намиращият се наоколо Волноваха са все по този начин обсадени и блокирани.

" Руските войски не преустановяват огъня. ", споделя Зеленски във видеото. Но тъкмо там, където е трябвало да минава този кулоар, е бил стартиран танков удар, добави Зеленски.

Хората в стратегически значимия пристанищен град са обсадени от 10 дни. Помощни организации настояват, че обстановката на цивилните жители там, които са към 300 000, е трагична. Те нямат ток, нито вода. През миналите дни няколко контрактувани краткотрайни примирия в града бяха нарушаване. Така хората от Мариупол не можаха да ъдат евакуирани. Москва и Киев се упрекват взаимно за това.

Русия и нейният филантропичен кулоар

По информация на съветските организации РИА и Интерфакс Русия желае да започва филантропични коридори, по които хората от атакуваните украински градове да могат да бъдат евакуирани в самата Русия. Предвидени са коридори от Кие,в Суми, Харков, Мариупол и Чернихив. Според РИА украинската страна трябвало да даде лист с имена на хора и автомобилни номера, преди коридорите да бъдат открити.

В публично известие на съветското министерство на защитата се споделя, че " занапред нататък филантропичните коридори на Русия ще лъдат отворени всеки ден от 10 часа сутринта локално време ". Хората можели да пътуват или към Русия, или към други украински градове.

Продължават ударите над украински лечебни заведения

По време на нападението на родилната клиника в Мариупол в сряда са били убити две дами и едно дете. Атака потресе целия свят. По данни на Организация на обединените нации в Украйна са били разрушени и две други родилни клиники. Информация за жертви, ранени и вреди не беше изнесена.

Кадър от нападението над Днипро

При набези над Днипро в централната част на Украйна е бил погубен минимум един човек. В ранните часове на деня градът е бил разтресен от три въздушни набези, които са блъснали детска градина, жилищна постройка и двуетажна фабрика за обувки, оповестиха локалните избавителни отряди. В град Днипро, който има към един милион поданици, до момента нямаше огромни удари на съветската войска.

Facebook ще разрешава сериозни изявления за Русия

Американската интернет платформа Facebook разгласи, че в границите на войната на Русия против Украйна ще затваря очите си за ненавист и апели към принуждение против съветското държавно управление и съветските военни. " Въз основа на съветската инвазия в Украйна ще бъдем снизходителни с политически изявления от рода на " гибел за съветските окупатори ", които нормално строго нарушават нашите правила ", разгласи в четвъртък представител на концерна Мета Анди Стоун пред Агенция Франс Прес. Той добави: " Няма да позволяваме апели за принуждение към съветски цивилни жители ".

Рано тази сутринт Русия реагира на решението на Facebook. Руското посолство в Съединени американски щати упорства държавното управление във Вашингтон да спре " екстремистките действия " на Facebook и Мета. " Агресивната и незаконна политика на Мета, която води до насъскване на ненавист против елементарни руснаци, е възмутителна ", сподели съветското посолство в свое послание.

***
Вижте и тази фотогалерия от нашия списък:

***
Вижте и това видео от нашия списък:
" Сърцето ми се къса. Искам да се удрям за Киев. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР