САЩ и Русия продължават да се замерват със заплахи или

...
САЩ и Русия продължават да се замерват със заплахи или
Коментари Харесай

САЩ: Русия ще си получи последствията за Донбас

САЩ и Русия не престават да се замерват със закани или да ги хвърлят слепешката във връзка Донбас. Напрежението в украинския район се повиши внезапно през последните дни, откакто Москва струпа до границите войски с претекст, че киевските управляващи готвят атака против проруските сили там. Киев отхвърли и дефинира обвиняванията като опит да се всява суматоха.  

Днес държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи за вероятни „ последици “ за Русия от страна на Вашингтон, в случай че продължат нападателните дейности във връзка с Украйна. " За момента мога да кажа, че сме съществено обезпокоени от съветските дейности край границата с Украйна... Намираме се в доста непосредствен контакт и взаимоотношение с нашите сътрудници и съдружници в Европа, всички споделят нашето безпокойствие. Президентът Байдън се изрази доста ясно по този въпрос: в случай че Русия работи неразумно или нападателно, ще се заплати цена, ще има последици “, съобщи той в изявление за телевизия NBC. В същото време Блинкен дипломатично добави, че президентът на Съединени американски щати е декларирал ясно, че Русия и Съединени американски щати имат тематики, по които могат да работят взаимно, като да вземем за пример контрола върху въоръженията.

Телевизионно изявление даде и представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Пред „ Русия 1 “ той съобщи: " Граничим със страна, където всеки миг може да се възобнови гражданската война. Не изключваме управлението на тази страна още веднъж да сметне, че е допустимо решаването на вътрешните проблеми със силови способи. Опасно ли е това за нас? Разбира се. Трябва ли да предприемем ограничения за гарантирането на нашата сигурност? Трябва. Това и вършим. Русия не е страна в спора, а поставя всички вероятни старания да помогне за решаването му. Участниците в нормандската четворка, като се изключи Украйна, като цяло схващат това “. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР