САЩ и Обединеното кралство започнаха нов кръг от съвместни въздушни

...
САЩ и Обединеното кралство започнаха нов кръг от съвместни въздушни
Коментари Харесай

САЩ и Обединеното кралство нанасят нови удари срещу подкрепяните от Иран бунтовници хути в Йемен

Съединени американски щати и Обединеното кралство започнаха нов кръг от взаимни въздушни удари против цели на хусите в Йемен в понеделник, вторият път, когато Англия е директно забъркана в военни дейности, ориентирани към подкрепяната от Иран бунтовническа група.

Военните на двамата съдружници удариха осем цели на хутите в Йемен, в това число подземно вместилище и места, употребявани за ракети и въздушно наблюдаване, изказване на Съединени американски щати и сподели Англия.

Бомбардировката беше осмият път, когато Съединени американски щати нанасят удари по цели на хутите в Йемен от 11 януари, когато президентът Джо Байдън позволи военна акция в отговор на офанзивите на бунтовническата група против плавателни съдове, плаващи през Червено море, сериозно мореплаване за световната търговия.

Разширяващите се военни старания породиха опасения, че Съединени американски щати и техните съдружници могат да бъдат въвлечени в по-широка районна война, даже в случай че споделят, че се стремят да избегнат такава.

„ Нашата цел остава да понижим напрежението и да възстановим...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР