САЩ и някои от съюзниците разискват възможността за разполагане на

...
САЩ и някои от съюзниците разискват възможността за разполагане на
Коментари Харесай

CNN: САЩ и съюзниците обсъждат изпращане на 1000 военни в България

САЩ и някои от съдружниците разискват опцията за разполагане на хиляди бойци в източноевропейските членки на НАТО преди възможна съветска инвазия в Украйна. Това оповестяват трима американски чиновници, осведомени с разискванията, пред CNN.

Сред страните, които обмислят да одобряват войски, са България, Румъния и Унгария. Разполагането ще наброява приблизително 1000 души личен състав във всяка страна и ще бъде сходно на предните бойни групи, които понастоящем са в балтийските страни и Полша.

Съединени американски щати и Великобритания са измежду тези, които обмислят изпращането на военни, само че съгласно европейски дипломат не всички 30 членки на НАТО са съгласни с мярката.

Съюзниците от Алианса не са изцяло единомислещи по отношение на сериозността на опасността от съветска страна. Германия например отхвърли да продаде нови оръжия на Украйна. Поради това Съединени американски щати водят диалози за изпращане на спомагателни сили на двустранна основа или, както един чиновник го разказва, като " коалиция на искащите ".

Най-общо казано, американската военна цел ще бъде " да се отговори на опциите ", които желаят съдружниците от НАТО в района, съобщи предходната седмица различен чиновник от американската защита. Силите на Съединени американски щати биха могли да работят, както към този момент го вършат, едностранно в Европа, само че биха могли да действат и в границите на съществуващите структури на НАТО.

Възможността за разполагане на военни сили по-близо до Русия бележи промяна на метода от страна на администрацията на американския президент Джо Байдън, която преди този момент се притесняваше от риска от в допълнение провокиране на Москва. Този ход може да бъде употребен от Кремъл като образец за нападателната позиция на НАТО, с която да оправдае увеличението на войските си по границите на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР