САЩ и Китай се съгласиха да възобновят търговските си преговори,

...
САЩ и Китай се съгласиха да възобновят търговските си преговори,
Коментари Харесай

САЩ и Китай се съгласиха да възобновят търговските преговори

САЩ и Китай се съгласиха да възобновят комерсиалните си договаряния, а Вашингтон няма да постанова нови цени върху китайския импорт, предадоха Ройтерс и АП, като се позоваха на Синхуа.

След срещата през днешния ден сред президентите Доналд Тръмп и Си Цзинпин в коридорите на форума на Г-20 в Осака Тръмп сподели, че договарянията са " още веднъж в ход ". Той акцентира, че срещата е минала " чудесно ".

Според Синхуа двамата водачи са решили да се търси метод за деескалация на проточилата се комерсиална война сред двете могъщи стопански системи. Си Цзинпин е изразил пред Тръмп вяра, че Съединени американски щати ще се отнасят заслужено към китайските компании, съобщи Българска телеграфна агенция.

Спорът към този момент аргументи загуби за милиарди долари за китайски и американски компании, а също така се отрази зле на производството, доставките и пазарите в световен мащаб. Предполагаемото помирение сред Тръмп и Си, които до момента са показали другарски взаимоотношения, стопира протекционистичните ограничения, с цел да даде път на нови двустранни договаряния по противоречивите елементи, разяснява АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР