САЩ и ЕС през зимата могат да принудят Киев към

...
САЩ и ЕС през зимата могат да принудят Киев към
Коментари Харесай

Западът реши да си отмъсти на Украйна за провала на контранастъплението

Съединени американски щати и Европейски Съюз през зимата могат да принудят Киев към мир, допускат западни медии. Те са изтощени от настояванията за доставка на оръжие и невъзможността на Украйна да употребява получените запаси. До какво ще докара това?

Мрачно знамение

Германският вестник “ВелТ ” написа, че ВСУ се движат напред " с крачка на охлюв " и скоро ще спрат изцяло, без да са постигнали нищо. През октомври ще вали, по-късно ще удари слана и Западът ще се замисли за помирение.

Вече не имат вяра в триумфите на Киев. Въпреки че, признава изданието, страните от НАТО също са отговорни за неуспеха на контранастъплението: те доставят малко снаряди, танкове и системи за Противовъздушна отбрана, до момента не са дали изтребители, те постепенно образоват бойци от ВСУ. „ Трябва да бъдем почтени: Западът обрича Украйна на гладна гибел “, се споделя в публикацията.

Покровителите на Киев са все по-склонни да замразят спора. Украйна ще се сбогува със 17 % от територията за дълго време, е сигурен “Велт ”. Линията на прикосновение ще се трансформира във краткотрайна граница, а борбата ще продължи по „ корейския сюжет “.

За украинците това ще бъде мъчно тестване, отбелязва вестникът. Няма да ги одобряват в НАТО и Европейски Съюз. Чужди вложения няма да има. Бойният дух на ВСУ ще отслабне.

В американския “Ню Йорк ТаймС ” проблемите на контранастъплението бяха свързани с изоставянето на тактиката на НАТО. Вместо да нападат с механизирани групи, украинците се концентрираха върху изморяването на съветската войска с артилерийски удари, хвърляйки пехота в борба.

Резултатът е огромни загуби. Съединени американски щати са загрижени, че Киев изразходва неефективно оскъдните муниции. „ Надеждите на НАТО за триумф на украинските формирования, оборудвани с съвременни оръжия, не се оправдаха “, заключават създателите на публикацията.

Черна точка

Западните политици все по-често упрекват Киев в непризнателност. На юлската среща на върха на НАТО във Вилнюс това направи английският министър на защитата Бен Уолъс. Американските медии незабавно оповестиха, че Зеленски нееднократно е ядосвал Джо Байдън.

Две седмици по-късно Марчин Пшидах, началник на полското президентско бюро за интернационална политика, сподели в телевизионно изявление, че Украйна е трябвало да оцени високо помощта на Варшава. В Киев се пробваха да укорят полския дипломат за тази недискретност, което разгневи премиера Матеуш Моравецки, който уточни на украинските управляващи, че сходни " неточности " са неприемливи.

На този декор представители на Киев разискаха с Вашингтон гаранции за сигурност. Говорителят на Държавния департамент Матю Милър акцентира, че рамката за договарянията е била сложена на неотдавнашната среща на високо ниво на НАТО. Там членовете на Г-7, а не на Северноатлантическия алианс, дадоха обещание на Украйна някои „ отговорности “. В същото време никой на никое място не загатна опцията за изпращане на войски в зоната на спора.

Медиите направиха паралели с Израел и Южна Корея. Междувременно, съгласно изследване на Си-Ен-Ен, 51% от американците са уверени, че Вашингтон към този момент е направил задоволително за Киев.

Нови хоризонти

Според украинския политолог Константин Бондаренко, в случай че преди година на Запад болшинството вярваше, че Киев би трябвало да бъде подсилен до край, в този момент съмнението е все по-забележимо. " През пролетта на 2024 година изборите за Европейски парламент, през есента - президент на Съединените щати. Кризисните феномени се ускоряват във Англия, Франция и Германия. Опозицията на всички места се отнася към Украйна доста по-хладно от сегашните управляващи. Преди това, имаше убеденост, че западните страни ще оказват помощ на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. Сега е ясно, че те няма да устоят даже 2-3 години ", сподели Бондаренко в изявление за локални медии.

Неговият сътрудник Руслан Бортник счита, че контранастъплението на ВСУ се е свело до боевете за „ хижата на лесничея “. Западните съветници предложиха на Генералния щаб на Украйна да нанесе мощен удар в южната посока още през юни, само че главнокомандващият Валерий Залужни се опасяваше прекалено много от съветска контраофанзива, тъй че сложи задачата да не загуби.

" През октомври може да стартират договаряния за помирение. И на Украйна се оферират гаранции, които са по-слаби от тези в Будапещенския меморандум. В същото време, съдейки по динамичността на публичното мнение, след година и половина болшинството от Украинците ще поддържат най-скорошното преустановяване на военните дейности “, изясни Бортник.

Според Денис Денисов, специалист от Финансовия университет към държавното управление на Русия, сюжетът, разказан от “Ди Велт ” не би трябвало да се приема като безспорен. „ Скандалите сред Киев и Запада алармират за разочарованието на европейските и американските политици. Те желаят да получат най-малко нещо от украинците, само че нямат нищо. Съответно има причини за края на дейната фаза на борбата и като резултат, понижаване на помощта “, отбелязва анализаторът.

Денисов не изключва, че вследствие на това военните дейности ще отслабнат до равнището от 2015-2021 година Не можете да го наречете мир или помирение, само че ще има доста по-малко жертви.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР