САЩ добавиха в санкционния си списък още 150 физически лица

...
САЩ добавиха в санкционния си списък още 150 физически лица
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции срещу още 150 лица и компании, поддържащи Путин

Съединени американски щати прибавиха в санкционния си лист още 150 физически лица и компании, които поддържат съветския президент Владимир Путин, оповестиха Държавният департамент и министерството на финансите на Съединени американски щати, представени от ДПА.

Целта е " да се вземат на прицел съветските вериги за военни доставки и да се лиши Путин от оборудването, технологиите и услугите, които са му нужни, с цел да води варварската си война против Украйна ", съобщи министърката на финансите Джанет Йелън.

Отговорност ще се търси и от тези, които са се възползвали от съветската инвазия в прилежаща Украйна и от близостта си с Кремъл.
Много от глобите са ориентирани директно към съветската индустрия. В листата на глобените са включени производителят на вагони " Трансмаш ", автомобилостроителите " Автоваз " и " Москвич ", както и производителят на самолетни мотори " Союз " в Москва.
Санкции са наложени и на огромни съветски машиностроителни компании, металургични и минни корпорации. Сред тях са строителното поделение на газовия колос " Газпром " - " Газпромстрой ", както и втората по величина съветска компания за диаманти " АГД Даймондс ".

На наказания са подложени и компании от трети страни, като да вземем за пример две турски компании, за които се счита, че доставят елементи за строителството на дронове в Русия.

Ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак благодари на държавното управление на Съединени американски щати за тази " решителна стъпка ".

В резултат на глобите активите на посочените лица и компании в Съединени американски щати са блокирани, а на американски жители или хора, пребиваващи в Съединени американски щати, е неразрешено да вършат бизнес с тях.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР