САЩ Държавният секретар Антъни Блинкен ръководи американска делегация в Мексико

...
САЩ Държавният секретар Антъни Блинкен ръководи американска делегация в Мексико
Коментари Харесай

Американски служители ще се срещнат с колегите си в Мексико относно наркотиците, трафика на оръжие и миграцията

Съединени американски щати Държавният секретар Антъни Блинкен управлява американска делегация в Мексико в сряда, с цел да разиска споделените въпроси на сигурността, в това число трафика на синтетичния опиоид фентанил, трафика на оръжие и възходящата миграция

От КРИСТОФЪР ШЕРМАН Associated Press и ALICIA FERNÁNDEZ Associated Press, 4 октомври 2023 година 14:02 ч. Мексико в сряда, с цел да обсъдим споделените въпроси на сигурността, най-много трафика на синтетичния опиоид фентанил, само че също и трафика на оръжие и възходящата миграция.

Последният кръг на разговора по сигурността на високо равнище събира Блинкен, основния прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд и секретаря по вътрешната сигурност Алехандро Майоркас, наред с други, с техните мексикански сътрудници за двудневни диалози.

Очаква се да бъдат разисквани увеличените миграционни потоци, защото администрацията на Байдън е подложена на възходящ напън от републиканци и кметове от личната партия на президента да направи повече за закъснение на идващите мигранти.

Блинкен трябваше да разиска миграцията в сряда с министъра на външните работи на Мексико Алисия Барсена, както и с външните министри на Колумбия и Панама.

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс също трябваше да дойде в Мексико Сити в сряда, част от обиколка на Латинска Америка, целяща да научи повече за пътищата на търсещите леговище към Съединени американски щати

През август, граничният патрул на Съединени американски щати извърши 181 509 ареста на мексиканската граница, което е с 37% повече от юли, само че малко се е трансформирало по отношение на август 2022 година и много под над 220 000 през декември, съгласно данните, оповестени през септември.

Във вторник вечерта стотици мигранти дойдоха в северния мексикански граничен град Сиудад Хуарес през границата от Ел Пасо, Тексас на борда на товарен трен. Те слязоха от влака и незабавно се насочиха към границата, където стопираха на намотки бодлива тел.

32-годишната Елизабет Ромеро напусна Венецуела три месеца по-рано с брачен партньор и 6-годишен наследник. Тогава тя беше бременна в три седмици и прекара първия си триместър в разходки през покритата с джунгла граница на Колумбия и Панама и последно прекара три дни на борда на товарния трен, който я води до границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Тя и нейният наследник, който отпразнува 6-ия си рожден ден върху товарен вагон тази седмица, са претърпели пристъпи на тресчица. Те напуснаха Венецуела, тъй като не можеха да свържат двата края финансово. Семейството й остава там.

„ Надяваме се, че Съединените щати ни одобряват и ни оказват поддръжката, от която се нуждаем “, сподели Ромеро. Те възнамеряваха да се трансфорат в американски управляващи на границата, защото към този момент бяха чакали три месеца, без да получат среща, с цел да изискат леговище посредством CBP One, мобилно приложение.

Съединени американски щати се пробваха да накарат Мексико и страните по-на юг да създадат повече. През април Съединени американски щати, Панама и Колумбия оповестиха акция за закъснение на миграцията през подлия Дариенски пролом, разделящ Колумбия и Панама. Но миграцията през джунглата единствено се е ускорила и се чака тази година да доближи към 500 000 души.

__

Фернандес заяви от Сиудад Хуарес, Мексико.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР