САЩ Държавният секретар Антъни Блинкен каза в петък, че приветства

...
САЩ Държавният секретар Антъни Блинкен каза в петък, че приветства
Коментари Харесай

Блинкен казва, че „трябва да се направи повече“, за да се защитят палестинците, след като Израел се съгласи на ежедневни паузи в битките

Съединени американски щати Държавният секретар Антъни Блинкен сподели в петък, че приветства единодушието на Израел за ежедневни филантропични паузи в офанзивата му в северната част на Газа, само че че би трябвало да се направи повече. „ Прекалено доста палестинци бяха убити. Твърде доста, които пострадаха през последните седмици, и ние желаеме да създадем всичко допустимо, с цел да предотвратим увреждането им и да увеличим оптимално помощта, която стига до тях “, сподели Блинкен, говорейки в Ню Делхи. < /p>

Сраженията бушуват в северната част на Газа, откогато въоръжени мъже от ислямистката формация Хамас трансферираха границата с Израел и съгласно израелски публични лица са умъртвили 1400 души и са заловили към 240 заложници в най-тежкото нахлуване в историята на страната.

Израел отвърна с въздушна бомбардировка и наземна атака, която съгласно здравното министерство в ръководената от Хамас Ивица Газа е умъртвила повече от 10 800 души, доста от които деца.

Правителството на Хамас сподели в петък, че израелски удар против най-голямата болница на територията е умъртвил 13 души. Говорител на Световната здравна организация сподели, че болничното заведение е била „ бомбардирана “ и че 20 лечебни заведения в Газа въобще не са в положение да лекуват пациенти, съгласно организация Ройтерс.

„ Тринадесет мъченици и десетки ранен при израелски удар против комплекс Ал-Шифа през днешния ден " в центъра на град Газа, се споделя в държавно изказване, което дава информация, която AFP не може да удостовери незабавно.

Директорът на болница Ал-Шифа Мохамад Абу Салмия сподели, че „ израелски танкове са стреляли по болница Ал-Шифа “, до момента в който израелската войска не предложи неотложен коментар.

Израел заяви за тежки боеве в четвъртък покрай болничното заведение, като сподели, че е умъртвил десетки екстремисти и е унищожил тунели, които са основни за способността на Хамас да се бие.

Израелската войска неведнъж е упреквала Хамас, че употребява лечебни заведения, изключително Ал-Шифа, за съгласуване на техните офанзиви против армията и като убежища за нейните командири. Властите и лекарите на Хамас отхвърлят ​​обвиненията.

Президентът Байдън в четвъртък приветства паузите, които Израел подписа, които формализират съглашение, при което десетки хиляди палестинци към този момент бягат от опустошенията в Северна Газа.

Блинкен сподели: „ Мисля, че е реализиран прочут прогрес. Но... доста повече би трябвало да се направи във връзка с отбраната на цивилните и приемането на филантропична помощ за тях. “

Блинкен сподели, че единодушието на Израел с ежедневните четиричасови паузи, както и с два филантропични коридора, ще разреши на хората да се отдалечат от боевете. „ Тези стъпки ще спасят животи и ще разрешат повече помощ за палестинците в потребност “, добави той.

Посещението на Блинкен в Индия е последната спирка от маратонско пътешестване, което включва Южна Корея, среща на външните министри на Г-7 в Япония – която се пробва да откри общ език по спора Израел-Хамас – и обиколка на Близкия изток.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР