САЩ да изминат своята половина от пътя в преговорите със

...
САЩ да изминат своята половина от пътя в преговорите със
Коментари Харесай

Китайският първи дипломат: САЩ да изминат своята половина от пътя в преговорите със Северна Корея

Съединени американски щати да изминат своята половина от пътя в договарянията със Северна Корея за освобождение на Корейския полуостров от нуклеарно оръжие. Към това прикани китайският външен министър Ван И в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации, съобщи ДПА.

Ван сподели, че Съединени американски щати би трябвало " да дадат своевременни и позитивни отговори, тъй че да изминат своята половина от пътя с КНДР ", написа novini.bg.

Думите на Ван са в благозвучие с позицията на Русия, че Съединени американски щати би трябвало да признаят готовността на Пхенян да върви към денуклеаризация, отбелязва организацията. " За решаването на севернокорейския проблем е нужна цялостна денуклеаризация и определяне на механизъм за мир ", сподели Ван. " Само когато двете колела се движат като тандем, казусът може да бъде решен ", посочи китайският първи посланик. Министър Ван сподели също, че " в този момент е решителен миг " за използване на договорката с Иран от 2015 година и напомни, че преди три години тя е била подкрепена от авторитетния Съвет за сигурност на международната организация, предадe Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. Споразумението, от което се отдръпнаха Съединени американски щати, само че подкрепяно и през днешния ден от Русия, Китай, Англия, Франция и Германия, " служи на общите ползи на всички наранени страни и на интернационалната общественост като цяло ", сподели китайският външен министър. Той предизвести, че в случай че договорката не бъде изпълнявана, това ще подкопае интернационалния режим на неразпространение на нуклеарно оръжие и ще оспори пълномощията на Съвета за сигурност.

В изявлението си Ван уточни, че връзките сред страните би трябвало " да се основават на доверие, а не на умишлен отвод от задължения ". Той съобщи това в миг, в който неговата страна и Съединени американски щати остават блокирани в търговски спор. Ван акцентира уговорката на Пекин към мултилатерализма и добави, че " едностранните стъпки ще навредят на всички ", имайки поради уреждането на разногласията в границите на Световната комерсиална организация. Китайският министър осъди налагането на американски мита и съобщи, че Китай няма да разреши " да бъде изнудван и няма да се поддаде на напън ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР