Съседните на България страни ще победят коронавируса след началото на

...
Съседните на България страни ще победят коронавируса след началото на
Коментари Харесай

Светът ще победи COVID-19 на 1 декември (ТАБЛИЦА)

Съседните на България страни ще победят ковид след началото на лятото – първа Македония на 17 юни, следвана от Гърция на 12 юли и Турция на 30 юли. Това демонстрират калкулации на учени от Сингапурския университет за технологии и дизайн (SUTD). След разбор на огромен размер данни те предсказват по кое време ще пристигна краят на пандемията. COVID-19 ще бъде надвит в целия свят на 1 декември.

България не попада в листата, само че има данни за всички прилежащи страни. За Сърбия сингапурските учени предвещават победа на 24 август. Румъния пък ще се оправи със болестта чак на 28 август, сочи изследването. Според разбора COVID-19 е липсващ от Китай още на 8 април.

До 7 август обстановката ще бъде решена изцяло и в Русия, а за Съединени американски щати датата е 9 септември. Последната страна, която ще се почисти от вируса, е Бахрейн – на 28 декември.

Публикувани са данни за 85 страни. За прогнозата е употребен математически модел на разпространяването на инфекцията, който разказва динамичността на чувствителни към заболяването, инфектирани и възобновени. Авторите предизвестяват за заплахите от “прекомерен оптимизъм ”.

Международният избавителен комитет (IRC) в това време предизвести, че 1 милиарда души може да се заразят с ковид в международен мащаб.

Инфо:лупа

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР