Със златен медал за храброст от ВеликобританияЛегендарният гамбийски плъх Магава,

...
Със златен медал за храброст от ВеликобританияЛегендарният гамбийски плъх Магава,
Коментари Харесай

Камбоджа загуби легендарния си плъх-сапьор

Със златен орден за смелост от Англия
Легендарният гамбийски плъх Магава, подготвен от основаната в Белгия Организацията за създаване на артикули за неутрализиране на противопехотни мини (APOP, за “Anti-Persoonsmijnen Ontmijnende Product Ontwikkeling”, на холандски/фламандски език) и виновен за прочистването на над 225 000 квадратни метра минни полета в Камбоджа, е умрял на 8-годишна възраст, оповестиха от организацията.

Магава е минал едногодишно образование преди да бъде употребен в програмата на организацията и до края на кариерата си преди година е съумял да локализира за обезвреждането на 71 противопехотни мини и 38 неизбухнали муниции.

За заслугите си, на 25 септември 2020 година, към този момент деец Магава става първият плъх притежател на златния орден за мъжество на животни на Англия, еквивалент на “Кръста за смелост на Св. Георги”, най-висшата гражданска премия на Острова.

В официалното съобщение си до медиите от АРОР упорстват, че Магава, пенсиониран преди година е бил в положително здраве и е умрял от напреднала възраст.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР