Със започване на учебната година, със завръщането на хората от

...
Със започване на учебната година, със завръщането на хората от
Коментари Харесай

Завръща ли се отново COVID-19 в България

Със започване на образователната година , със завръщането на хората от почивки и започване на работа , времето се захлажда и от ден на ден хората ще желаят да прекарват на закрито, а не навън. Затова няма да е изненада, че коронавирусът ще стартира от ден на ден да се предава и ще има от ден на ден инфектирани, а когато има повече инфектирани, има повече заболели. Това съобщи пред епидемиологът и учител в Лондонското учебно заведение по тропическа медицина доктор Петър Марков.

По думите му в този момент огромна част от хората към този момент имат някакъв имунитет и той може да не ги защищити безусловно от заразяване, само че значително ще ги пази от тежко протичане на заболяването.

" Има някакъв дял в страната на имунизирани хора. Има хора, които са прекарали болестта към този момент един път. Така че обстановката няма да е толкоз трагична. Но при COVID-19 имунитетът с времето се износва, тъй че хората, които не са си поставили бустер, които са прекарали инфекцията от дълго време, които са имунизирани от дълго време, са още веднъж под риск за малко по-тежко протичане ", акцентира епидемиологът и прикани хората да идат да се имунизират.

Той изясни, че Коронавирус се разграничава от другите вируси по-скоро в по-късните фаз и, когато човек стартира да се утежнява, само че тогава е малко късно да се взимат ограничения.

" Противовирусните средства, когато се взимат, би трябвало да се взимат доста рано в процеса. Така че в действителност най-хубавият метод е да се направи тест . Скептицизмът против имунизациите е изцяло голословен. И в случай че човек към този момент е прекарал инфекцията, несъмнено, той има имунитет. Но най-сигурният, най-безопасен, най-лесен метод за предварителна защита на тежко протичане си остава имунизацията. И освен имунизацията, само че и на хора, които са имунизирани - би трябвало от време на време да си вършат по този начин наречените бустери, тъй като имунитетът с времето понижава ", уточни той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР