СподелиУправителният съвет на Държавен фонд Земеделие избра Ива Иванова за

...
СподелиУправителният съвет на Държавен фонд Земеделие избра Ива Иванова за
Коментари Харесай

Бивша манекенка стана директор на Държавен фонд „Земеделие“

Сподели
Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие ” избра Ива Иванова за изпълнителен шеф на разплащателната организация.

Иванова стана известна през 2022 година поради кариерата си на модел преди да стартира работа в държавната администрация.

Кандидатурата е по предложение на министъра на земеделието и храните доктор Георги Тахов, чийто заместител е била Иванова, до момента в който той оглавяваше фонда.

Кандидатурата на Иванова е съгласувана с министър-председателя на Димитър Главчев.

Държавен фонд „ Земеделие “ разплаща евросредствата в земеделието, като годишно с подписа на Иванова до земеделските производители ще стигат до 3 милиарда лева, написа Mediapool.

Ива Иванова е магистър по „ Право на Европейския съюз “ от Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, взаимно с Университета в Нанси – Франция.

Има и магистърска степен по „ Международен бизнес “ от Икономически университет – Варна. Владее британски език.

От 2010 година досега Иванова заема разнообразни длъжности в Държавен Фонд „ Земеделие “. Професионалният ѝ път в ДФЗ стартира в дирекция „ Договориране по използване на ограничения за развиване в селските региони “ като специалист, като през 2015 година израства в длъжността основен специалист.

През 2019 година Иванова е нараснала в шеф отдел „ Договориране по частни ограничения “, а две години по-късно оглавява дирекцията „ Договориране по използване на ограничения за развиване в селските региони “.

С решение на Управителния съвет на Държавна фирма „ Земеделие ” от 19 август 2022 година Ива Иванова е назначена за заместител изпълнителен шеф с ресори Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 (ПРСР) и Програма за морско дело и риболовство (ПМДР) 2014-2020.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР