Със задължително носене на маски във вътрешността на църквите ще

...
Със задължително носене на маски във вътрешността на църквите ще
Коментари Харесай

Великден в Гърция: Маските в църквите са задължителни

Със наложително носене на маски навътре в църквите ще посрещнат Възкресение Христово в Гърция. Всеки миг в Атина се чака кацането на Благодатния огън, който ще дойде от Йерусалим.

Официална делегация от висши духовници и заместник-министър на външните работи се чака да донесе Благодатния огън от Йеросалим.С военни самолети, хеликоптери и кораби до среднощ огънят ще доближи до храмовете и в най-отдалечените крайща на Гърция.

След две години на ограничавания тази нощ гърците ще се поздравят с " Христос Воскресе " във всички църкви и манастири.

Чужденците, пристигнали за празника, имат опция да следят Пасхалната литургия, само че единствено с маски. Властите не постановат санкции на празника, само че предизвестяват, че ограниченията би трябвало да се съблюдават.

С нараснала зоркост са пътните служители на реда, които наблюдават трафика и ревизират за приложимост на алкохол.

Много български туристи дойдоха в северната част на стрната, като огромна част от тях избраха островите Тасос и Самотраки. Българи и румънци са множеството туристи на Корфу, съгласно гръцките туроператори. На Халкидики също отвориха хотели заради мощен интерес на туристи от балканските страни.

Литургията в църкви и манастири продължава през цялата нощ и се чака храмовете да бъдат цялостни с богомолци до на следващия ден заран.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР