Със забрана да напуска България и парична гаранция от 10

...
Със забрана да напуска България и парична гаранция от 10
Коментари Харесай

С 10 000 лв. гаранция се размина швед, блъснал и убил велосипедист у нас

Със възбрана да напуща България и парична гаранция от 10 000 лв. се отърва швед, умъртвил с колата си велосипедист у нас. Това решение е на Пловдивския апелативен съд, който анулира определение на Окръжен съд–Кърджали за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, по отношение на шведския жител. Срещу мъжа е повдигнато обвиняване за това, че през нощта на 14-ти против 15-ти юни 2019 година по несъобразителност е предизвикал гибелта на велосипедист при злополука в региона на село Загорско, кърджалийска област.
Трупът на починалия е открит в крайпътна канавка чак на сутринта, а причинителят е открит и арестуван четири дни по-късно. Апелативните магистрати одобряват, че няма спор за съществуване на двете изискуеми от закона предпоставки за взимане на мярка за неотклонение. А точно: тежестта на закононарушението, за което се планува наказване " отнемане от независимост " и обосновано съмнение за авторство на действието. Съдиите решиха, че не се открива заплаха обвиненият да извърши закононарушение при налагане на по-лека мярка за неотклонение.
Въззивният правосъден състав смята, че интензитетът на заплахата от укриване на шведа не е задоволителен. Мотив за изказванието на магистратите е, че мъжът развива бизнес в България, има записана компания, не е напуснал страната след злополуката и не се е укрил в Швеция, нито е направил опит да скрие автомобила, а е имал такава опция, защото е арестуван дни след злополуката. Определението на Апелативния съд-Пловдив е дефинитивно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР