Със своята самостоятелна изложба MORE* в столичната галерия Контраст Магдалена

...
Със своята самостоятелна изложба MORE* в столичната галерия Контраст Магдалена
Коментари Харесай

Художественият свят на Магдалена Николова в галерия Контраст

Със своята независима галерия " MORE* " в столичната изложба " Контраст " Магдалена Николова вкарва публиката в своя живописен свят - галактика, изпълнена с страсти, знаци и съкровени прекарвания. Позиционирани някъде сред изящното и приложното изкуство, дизайна и живописта, абстракцията и фигуративността, нейните произведения са по едно и също време ефирни, вълнуващи и загадъчни. По характерен за актуалното изкуство метод те трансформират елементарното в магично и магичното назад в нормално. Нейното изкуство превзема публиката със своята активност и метафизичен търсения, в центъра на които стоят знаците и знаците, посредством които тя изследва човешката същина, показва кураторката Ния Табакова.

Всяка от работите в изложбата, която може да се прегледа до 9 юли в столичния арт салон на ул. " Цар Самуил " 49, е взор към най-важните персонални моменти от живота на авторката през последните 10 години. Редом с това експозицията разкрива и освен това - някои непознати страни на нейния многопластов и всестранно развъртян живописен гений.

Магдалена Николова е един от обещаващите млади създатели в българското модерно изкуство. Тя е художник, дизайнер и самостоятелен откривател, работещ в региона на арт текстила, живописта и графиката. През 2018 година сполучливо пази докторската си степен на тематика " Художественият текстил в България от 1960 до 2000 година " към ФПИ, катедра " Текстил - изкуство и дизайн " на НХА, София. Изнасяла е отчети и има научни изявления, свързани с развиването на художествения текстил в актуалното изкуство.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР