Със свой указ президентът Румен Радев назначи Пламен Славов за

...
Със свой указ президентът Румен Радев назначи Пламен Славов за
Коментари Харесай

Румен Радев назначи Пламен Славов за свой секретар по духовност и култура

Със собствен декрет президентът Румен Радев назначи Пламен Славов за секретар по нематериалност и просвета.

Пламен Славов е роден на 20 май 1961 година в Асеновград и приключва приблизително обучение в Карлово. Получава магистърска степен по история във Великотърновския университет „ Св.св. Кирил и Методий “, придобива степен лекар в Института по религиознание на Академия за публични науки – Москва.

Преподавател е в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ и Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система в Пловдив, където е доцент по история на религиите и по национална сигурност. Той е създател на две монографии за поклонничеството в православието и в исляма, на научни изявления по история на религиите, етнорелигиозните връзки в България, българската страна и записаните вероизповедания.

Пламен Славов е избиран за депутат в 38-ото, 40-ото и 42-ото Народно заседание, където е бил член на Парламентарната комисия по образованието и науката и на Парламентарната комисия по вероизповеданията, чийто ръководител е през 2013-2014 година В Народното събрание е бил член на Интерпарламентарната православна асамблея. Пламен Славов е бил общински консултант и ръководител на Общински съвет Карлово (1995 – 1997 г.), както и заместник-кмет на Община Карлово по обучение, просвета и обществени действия (2001-2003 г.).

От май до декември 2021 година Пламен Славов е заемал поста заместник-министър на културата в двете служебни държавни управления.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР