Ръководството на ОЕБ “Шалом и организационният комитет на ежегодните награди

...
Ръководството на ОЕБ “Шалом и организационният комитет на ежегодните награди
Коментари Харесай

Шалом отне отличията си от Петър Волгин и Юлиана Методиева

Ръководството на ОЕБ “Шалом ” и организационният комитет на годишните награди на еврейската общественост “Шофар ” са взели единомислещото решение да отнемат отличието на журналиста Петър Волгин и на основния редактор на интернет уеб страницата “Маргиналия ” Юлиана Методиева. Това заяви самата организация през днешния ден.

" Г-н Петър Волгин бе почетен с най-високото отличие на ОЕБ “Шалом ”, премията “Шофар ” през 2009 година Отличието се лишава във връзка на изразените про-руски и антидемократични позиции (включително против Европейски Съюз и НАТО), разпространяването на тайни теории и погрешна информация.

Г-жа Юлиана Методиева, в качеството си на основен редактор на уеб страницата “Маргиналия ” бе удостоена с най-високото отличие на ОЕБ “Шалом ”, премията “Шофар ” през 2018 година Отличието се лишава във връзка на систематичното демонизиране на страната Израел и оправдаване на закононарушенията на терористичната организация “Хамас ” ", оповестява причините си " Шалом ".

С този алегоричен акт, ОЕБ “Шалом ” цели да покаже, че отстояването на демократичните полезности в българското общество, включително битката с езика на омразата, ксенофобията, антисемитизма и демонизирането на Израел би трябвало интензивно да се отстояват и да не се одобряват за даденост.

Най-високото отличие на ОЕБ “Шалом ”, премията “Шофар ” е отговорност за всеки неин притежател.

Юлиана Методиева реагира с отвращение на отнемането на премията й без диалог преди този момент. " Дори Българска комунистическа партия изключваше от редиците си свои членове, откакто ги изслушваше по обвиняването. Дотук със свободата на словото ", написа тя в профила си във фейсбук.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР