Със свое решение от 30 януари Конституционният съд на България

...
Със свое решение от 30 януари Конституционният съд на България
Коментари Харесай

БСП с поредна остра реакция заради оставката на Добрев


Със свое решение от 30 януари Конституционният съд на България разгласи за противоконституционен отводът на Народно събрание да приключи пълномощията на Делян Добрев като народен представител. Изходът от тази обстановка за ПГ на ГЕРБ е единствено един – вдишване на политическа отговорност от управлението на ПГ, поемането на политическа и морална отговорност от Делян Добрев по един единствен метод – подаване на оставка. Това съобщи на брифинг в централата на Българска социалистическа партия депутатът Валери Жаблянов.
„ Още с внасянето на подписката ни декларирахме, че става въпрос за нарушаване на Конституцията, съгласно което ПГ на ГЕРБ наруши главния принцип на мандата на народния представител, а точно че той се основава на свободната му роля. Нито един народен представител не може да бъде длъжен да извършва отговорностите си”, акцентира той.
„ Решението на ПГ на ГЕРБ с болшинство е същинското нарушаване на главния закон на страната. Политическата отговорност за това нарушаване на Конституцията е на управлението на ГЕРБ. Това нарушаване е умишлено”, безапелационен бе депутатът.
„ За нас позволената груба провокация против конституционния ред. Тя е плод на цялостната линия на държание и на държавното управление, и на парламентарното болшинство. Нарушаването на правилата на правовата страна от ръководещите не е казус. Последният случай е извънредно явен, фрапантен образец за неразбирането на правилата, върху които се построява правовата държава”, уточни Жаблянов. „ Българска социалистическа партия ще продължи да прави всичко за запазване на конституционния и правов ред в държавата”, сподели още той.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР