Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката

...
Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката
Коментари Харесай

Правителството одобри разходите за предстоящите избори

Със свое разпореждане държавното управление утвърди план-сметката за разноските по подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на страната ни, както и за народни представители, които ще бъдат на 14 ноември 2021 година Средствата в нея са в размер на 123,8 млн. лв., като общите разноски са разпределени за два тура на изборите, поради допускането за произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент в два тура.

Съгласно член 18, алинея 2 от Изборния кодекс разноските по подготовката и произвеждането на изборите са за сметка на държавния бюджет, по призната от Министерския съвет план-сметка, съгласувана с Централната изборна комисия. План-сметката за изборите се приема не по-късно от 55 дни преди изборния ден.

При нужда, след подписване на контракт за доставка на спомагателни профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване с конфигуриран прибавен и систематичен програмен продукт, ще бъдат обезпечени нужните спомагателни разноски за задачата по бюджета на Централната изборна комисия, по реда на член 109, алинея 3 от Закона за обществените финанси. При взимане на решение от страна на Централната изборна комисия за въвеждане на видеонаблюдение в изборните секции, държавното управление има подготвеност да обезпечи нужните за задачата спомагателни средства.

Правителственото разпореждане е признато неприсъствено.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР