Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на

...
Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на
Коментари Харесай

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2022 година

Със свое разпореждане държавното управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на финансите за 2022 година Средствата, които са в размер на 172 000 000 лева, се обезпечават за финансиране на фискални антиинфлационни ограничения.

През 2022 година годишният ритъм на инфлация съгласно ХИПЦ в страната следваше наклонност на ускоряване, като доближи най-високата си стойност от 15,6 % през септември. В сходство с упованията през идващите два месеца показателят се забави до 14,3 % на годишна база през ноември. Водещ фактор за образуване на инфлацията в страната бе значителното повишаване на суровините на интернационалните пазари, и най-много на енергоносителите, и техните директни и косвени резултати.

Затова по бюджета на Министерството на финансите за 2022 година по „ Политика в региона на ефикасното събиране на всички държавни доходи “ в бюджетна стратегия „ Администриране на държавните доходи “ се основава управляван разходен параграф „ Финансиране на фискални антиинфлационни ограничения “ в размер на 172 000 хиляди лева

Средствата се обезпечават за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2022 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР