Със стабилно мнозинство - 39 гласа, Общинският съвет одобри изменението

...
Със стабилно мнозинство - 39 гласа, Общинският съвет одобри изменението
Коментари Харесай

39 общински съветници дадоха зелена улица на новия ОУП

Със устойчиво болшинство - 39 гласа, Общинският съвет утвърди изменението на Общия организационен проект на Пловдив, който дефинира насоките на развиването на града  - метод на застрояване, зеленина, детски, образователни, здравни заведения, пътна инфраструктура, транспортни връзки. Дебатите продължиха пет часа. При гласуването 6-има съветници се въздържаха, други 6-има бяха срещу. 

Главният проектант  на Пловдив Димитър Ахрянов благодари на проектантите от „ Булплан ”, че имаха търпението да изработят Общ устройствен план, макар че предварителният план беше върнат за доработка.



Планът е координиран с Министерство на околната среда и водите, Министерство на регионалното развитие, Регионална инспекция за опазване на околната среда и всички останали заинтригувани институции. Близо 300 оферти и възражения на жители са прегледани. Протоколите от всички съвещания са качени на уеб страницата на Община Пловдив и всеки, който имаше предпочитание, можеше да ги види, сподели арх. Ахрянов, като подсети, че първичният план беше импортиран в края на 2019 г.  Обществени разисквания с жители бяха извършени за шестте региона, а неотдавна Експертният съвет за устройство на територията утвърди окончателния вид на Общ устройствен план. 

Арх. Ахрянов уточни, че Общ устройствен план съдържа цялостен разбор на положението на всичките сфери на живот в Пловдив и прогноза до 2040 година и  гарантира понижаване, а тук-там даже и възбрана за строителство. В проекта са заложени повече озеленени площи, акцентира арх. Ахрянов, като даде образец с кв. „ Гладно поле ”, където за разлика от предходния Общ устройствен план от 2007 година е очакван парк. 

Новият проект ще влезе в действие, откакто се обнародва в Държавен вестник. Ако има обжалване, то не стопира осъществяването на проекта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР