Със среща с президента на страната Прокопис Павлопулос започна посещението

...
Със среща с президента на страната Прокопис Павлопулос започна посещението
Коментари Харесай

Пиер Московиси: Епохата на меморандумите за Гърция приключи

Със среща с президента на страната Прокопис Павлопулос стартира визитата на еврокомисаря по икономическите и финансови въпроси, данъчното облагане и митническия съюз Пиер Московиси в Гърция през днешния ден, предава организация АНА-МПА.

Пред гръцкия президент Московиси е декларирал, че на 21 юни в Еврогрупата е завършил интервалът на меморандумите и е отворен нов път с нови условия и вероятности.

Еврокомисарят е споделил, че Гърция към този момент стои на личните си крайници, оттук насетне ще върви с сътрудниците си един до друг, само че към този момент като свободна и самостоятелна в решенията си страна.

Московиси е декларирал, че за Гърция важат всички условия, които са в действие и за другите страни от еврозоната. Макар че е очакван надзор на осъществяването на уговорките на гръцката страна, сходен надзор е в действие и за Ирландия, Португалия и Кипър, сподели еврокомисарят.

Според него след осъществените промени Гърция би трябвало да се обърне към вложенията. Московиси съобщи, че без еврото страната би била по-слаба и по-бедна.

Президентът Павлопулос посочи пред еврокомисаря нуждата да не бъдат повтаряни грешките от предишното, които са довели до мъчителни жертви от страна на гръцкия народ.

Павлопулос съобщи, че новата стратегия за страната би трябвало да вземе поради, че доста от жертвите, които е направил гръцкият народ, с цел да остане Гърция в Европейски Съюз и еврозоната, са се дължали на неточности, за които не е виновна Гърция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР