Със среща с представители на БСП приключиха допълните консултации на

...
Със среща с представители на БСП приключиха допълните консултации на
Коментари Харесай

Президентът не е казал на БСП на кого ще връчи третия мандат

Със среща с представители на Българска социалистическа партия завършиха допълните съвещания на президента Румен Радев с парламентарните групи в границите на процедурата за връчване на мандат, които бяха планувани за през днешния ден.

На диалозите не е станало ясно на кого президентът ще връчи трети мандат за сформиране на държавно управление, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Ние с тях („ ИТН “ - б.р.) постигнахме висока степен на единодушие по значими цели – опазване на здравето, обучение, обществена политика, правосъдна промяна, да не изброявам всички. Стигнахме даже до неприемливото за тях първоначално документално съглашение по тези въпроси, те го и подписаха, за което им благодарим. Така че ние имаме основата, на която да стъпим в едни последващи диалози с всички сътрудници от трите така наречен протестни партии.

Ако мандатът пристигна при нас, ще стартираме оттова, където свършихме диалозите за първия мандат – от целите, от политиките, от стратегия за едно бъдещо държавно управление “, сподели Нинова.

Тя уточни, че още веднъж е била разисквана актуализацията на бюджета, както и опциите да се търси болшинство в Народното събрание за третия мандат.

„ Ние поставихме още веднъж въпроса, въпреки да е отвън дневния ред на днешната среща, за мигрантската вълна, за тежката обстановка в Афганистан и последствията за Европа и България. И потвърдихме пред президента предпочитание по-спешно да ни бъдат предоставени планове какво е належащо на България, с цел да се оправим с тази вълна. Да ни ги дадат на нас като представители от „ Българска социалистическа партия за България “, с цел да ги внесем в Народното събрание и да ги решим, тъй като в случай че не дай Боже не стигнем до държавно управление и се разпусне Народното събрание, няма да има орган, който да може да взема решение тези въпроси, които са нужни “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

В отговор на въпрос Нинова уточни, че Българска социалистическа партия са подготвени за избори, форматът за явяване не е обсъждан в партията, само че по думите ѝ сегашният е бил една добра стъпка към обединяване на левите сили в България и е рационално да се продължи по същия метод.

Консултациите на президента с парламентарните сили не престават на следващия ден с „ Демократична България “, Движение за права и свободи и „ Изправи се БГ! Ние идваме! “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР