Със средства от Столична община Съветът за безопасност на децата

...
Със средства от Столична община Съветът за безопасност на децата
Коментари Харесай

Площадки за безопасно колоездене за деца се изграждат в няколко детски градини


Със средства от Столична община Съветът за сигурност на децата в София построява площадки по сигурност на придвижването и приложно колоездене в детските градини. Изграждането им е в осъществяване на общинската стратегия за запазване живота и здравето на децата в пътното придвижване. Досега в София са основани над 60 образователни площадки. От вторник такава има и в детска градина " Радост “ в регион " Изгрев “.

На площадката за безвредно придвижване в детска градина " Радост “ в София децата попадат в един мини град с улици, пътни знаци, пешеходни пътеки и маркировка. За образованието на малчуганите са закупени и детски коли и колела, изяснява Симеон Симов от Съвета по сигурност на децата на София:

Нали знаете, че децата обичат да си играят на продавачи, на лекари. Тук ще играят ролята на водачи, пешеходци. По този метод децата ще могат да усетят риска и заплахите, които ги дебнат по пътя, тъй като при едно неспиране на пътния знак " Стоп “ се получава злополука и те ще знаят какво се случва, когато ги возят в колите. Ние целим по този метод да ги създадем правилен коректив на по-възрастните.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Надежда Николова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР