Със специална церемония за откриване на борсовата сесия (на 26

...
Със специална церемония за откриване на борсовата сесия (на 26
Коментари Харесай

ETF фондове на Експат асет мениджмънт стъпиха на London Stock Exchange

Със специфична гала за разкриване на борсовата сесия (на 26 ноември) London Stock Exchange приветства "Експат асет мениджмънт " като нов емитент на главен пазар, оповестиха от Expat Capital.

"Експат " е единственият управител на ETF фондове от Централна и Източна Европа с финансови принадлежности на тържищата в Лондон и Франкфурт. Първият подобен, проведен от "Експат ", чиято търговия в Лондон започва на 1 октомври, е Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF. Фондът пасивно следва представянето на главния борсов показател SOFIX на "БФБ-София " АД и дава на интернационалните вложители ликвидна и диверсифицирана експозиция към българския финансов пазар. Инструментът се котира в евро с борсов код BGX (на Bloomberg BGX LN).

На особено събитие, с семейството на London Stock Exchange, "Експат асет мениджмънт " показа пред лондонската капиталова общественост 11-те борсово търгувани фонда за Централна и Източна Европа.

"Експат асет мениджмънт " възнамерява да записва за търговия в Лондон и останалите 10 пасивни борсово търгувани фондове, даващи експозиция към пазарите на акции от Централна и Източна Европа. Освен индексния фонд върху SOFIX, това са групови капиталови схеми върху главните показатели на акции на Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Сърбия, Македония, Румъния и Гърция. Всички те се търгуват на тържищата в София и във Франкфурт. Листването им в Лондон би приключило проектът на "Експат " за обезпечаване на интернационалните вложители на елементарен и ефикасен метод да ръководят своята експозиция към съответни страни от района, преодолявайки редица дефекти, присъщи за доста от пазарите от ЦИЕ, като липса на ликвидност, недостижимост, проблеми с интернационалния сетълмент, високи транзакционни разноски, огромни спредове и други механически фактори.

"Експат Капитал ", със своето лицензирано ръководещо сдружение "Експат асет мениджмънт ", е най-голямата самостоятелна компания за ръководство на активи в България. Тя предлага персонализирани услуги за дълготрайно финансово обмисляне, неповторими за България. Дружеството ръководи стотици самостоятелни портфейли, три договорни фонда с фокус върху международните пазари и семейство от борсово търгувани фондове върху показатели на акции от Централна и Източна Европа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР