Със спечелената точка при равенството 1:1 срещу България третият в

...
Със спечелената точка при равенството 1:1 срещу България третият в
Коментари Харесай

Ето защо Кипър може да ни помогне в мача си с Норвегия

Със извоюваната точка при равенството 1:1 против България третият в група 3 на дивизия “C” Кипър няма по какъв начин да приключи на 4-о място в групата, означаващо несъмнено изпадане в долната дивизия. Тази орис ще сполети Словения, която е идващият противник на родните национали, до момента в който островитяните са домакини на Норвегия. Скандинавците водят в класирането с 10 точки, колкото имат и “лъвовете “, само че с по-лоша голова разлика. Трети са Кипър с 5, а Словения са последни с 2 и по-лоши индикатори в директните дуели сред двата отбора.

На пръв взор наподобява, че както Словения, по този начин и Кипър няма защо да играят в последните си мачове против двата тима на 19-ти ноември, борещи се за първото място в групата. Това обаче е на половина правилно. Словения сигурно изпада, само че това не значи, че в Кипър могат да са спокойни, че ще останат в дивизията с по-силни противници. Причината е, че една от групите в дивизията - група 1, е формирана от три отбора. Затова по правилник ще изпадне и най-слабият трети отбор от четирите групи, като се гледат мачовете му единствено против първите два тима в същата група.
За момента от трите си мача против България и Норвегия Кипър има единствено една точка, пристигнала точно след равенството против “трикольорите”. Така Кипър има равни брой точки (1) и голова разлика (-3) в това отношение с третия в група 4 Черна гора, само че за момента има преимущество поради повече маркирани голове. Третите в група 2 и група 1 - Унгария и Албания са с по 3 точки от зачитаните дуели, като албанците към този момент са изиграли всичките си мачове. Черна гора играе като хазаин против Румъния в последния си мач от групата на 20-ти ноември и при победа или еднакъв сигурно ще задмине Кипър, при положение, че този тим загуби семейството си против Норвегия. Успех на кипърците значи несъмнено оставане за тях в дивизията, до момента в който при тъждество още веднъж ще зависят от изхода на дуела на Черна гора.

Важно е да се посочи, че идващото издание на Лигата на нациите, което ще е през 2020-2021 година, не подсигурява квоти за присъединяване на Световно или Европейско състезание на спечелилите в обособените дивизии, тъй че, в случай че изпадне, Кипър няма изгода от това да се съравновава с по-слабите тимове от долната дивизия D. Така отборът от острова на Афродита ще излезе против Норвегия освен за достойнството си, само че и за опазване на статута си в дивизия “C”. Благоприятен резултат за Кипър може да значи и подобен за България.

Лига на нациите 6 кръг, понеделник 19 ноември  Кипър 21:45предстои  Норвегия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР