Със солта не бива да се прекалява! Това е известно

...
Със солта не бива да се прекалява! Това е известно
Коментари Харесай

Пресолено ястие: Топ трикове за решаване на проблема

Със солта не трябва да се прекалява! Това е известно на всеки. Но от време на време прибавяме в ястията, които готвим, повече сол от нужното. Тази неточност е поправима. Но в тази ситуация има някои тънкости, с които би трябвало да сте осведомени, с цел да не съсипете усета на ястието.
Разбира се, можете да добавите вода - това е потвърден способ, само че за жалост, не е използван във всяка обстановка, тъй като води до смяна в консистенцията на ястието. Затова е по-добре да заложите на някой от следните трикове.
1. Добавете вода и подправки
Едно бързо решение за осолени бульони или течни ястия е прибавянето на вода. Но в тази ситуация не е задоволително единствено да добавите малко студена вода и да оставите ястието още веднъж да заври. Добавете и подправки, с цел да балансирате усета.
2. Добавете лимон или лимонен сок
Лимоновият сок може да избави всяко ядене. Той е в положение да обезврежда непотребната сол в картофите или рибата. Необходимо е да го добавяте деликатно - капка по капка. И проверете усета на ястието, преди да добавите още лимонен сок.
3. Изплакнете под течаща студена вода
Пресолените зеленчуци, зърнени храни и тестени произведения могат да се измият под течаща вода. След това може да ги оставите да престоят няколко минути в тенджера с вода. Това подсигурява попиване непотребната сол от храната.
4. Добавете кремообразна съставна част
Добавянето на кремообразна съставна част ще направи усета на ястието по-мек. Например, в случай че пресолите пилето, малко сметана или масло доста ще понижи количеството на солта. И също така месото ще стане по-крехко.
5. Добавете нещо сладко (мед или моркови)
Мед, захар и моркови могат да оказват помощ за премахването на непотребната сол от сосове или супи. Но внимавайте ястието да не стане прекомерно сладко.
 8 знака, че прекалявате със солта 8 знака, че прекалявате със солта
На много места виждаме изречението „ Не прекалявайте със солта “, само че е много мъчно да определим какво значи „ доста...
6. Добавете нишестени храни
Някои храни могат да всмукват непотребната сол. Това са картофите, нишестените зърнени храни, тестените произведения и пресните билки. В осолени съществени ястия можете да сложите няколко нарязани картофа или 100 гр ориз.
7. Добавете зеленчуци или зърнени храни
Този трик е използван най-много при ястията с месо. Можете да добавите настъргани сурови картофи, лук, тиквички, моркови или варен ориз към каймата, месни или рибни ястия.
8. Накисване
 Каква е разликата сред готварска, морска и хималайска сол Каква е разликата сред готварска, морска и хималайска сол
Точно както брашното и захарта, солта има свое непокътнато място във всяка кухня. Но през последните години на пазара се срещат от ден на ден...
Ако сте купили шунка или бекон от магазина и те са прекомерно солени, накиснете ги във вода и ги оставете да престоят няколко часа. Излишната сол ще бъде поета от водата.
9. Следете съставките
Ако рецептата съдържа съставки със сол (соев сос, маслини, каперси, рибни консерви), по-добре не добавяйте сол по време на готвене.
10. Използвайте пресолената храна за подготвяне на други ястия
Например, солената кайма може да се употребява за приготвянето на баница, а варените картофи като заряд за къс.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР