Със собствени средства община Видин е възстановила турски барутен склад

...
Със собствени средства община Видин е възстановила турски барутен склад
Коментари Харесай

Община Видин възстанови турски барутен склад в първоначалния му вид

Със лични средства община Видин е възстановила турски барутен склад в първичния му тип. Това оповестяват от общината. Обектът се намира в непосредствена непосредственост до старинната цитадела "Баба Вида " в крайдунавския парк.

Кметът Огнян Ценков е посетил през днешния ден мястото и е декларирал, че управлението на общината извършва желанието си да облагороди малко по малко тази зона, където е ситуирана огромна част от културно-историческите забележителности в град Видин и други любопитни за туристите обекти.

Той е припомнил, че преди две години с европейски средства е осъществен ремонт и цялостна реституция на турския склад, който в този момент е Епиграфски център - Археологически музей на закрито с необятен публичен достъп. С решение на Министерството на районното развиване и благоустройството, преди дни беше утвърден план на общината за възобновяване на Видинската Синагога.

Безвъзмездното финансиране ще бъде в размер на 8 275 000 лева и още 1 500 000 лева от фонда-посредник, за възобновяване на тази знакова постройка като културен център "Жул Паскин ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР