Със снежинките навън довяха и мисли как да се сгреем

...
Със снежинките навън довяха и мисли как да се сгреем
Коментари Харесай

Вижте греяните алкохолни елексири, които ще ви топлят в студените дни

Със снежинките на открито довяха и мисли по какъв начин да се сгреем откакто сме се намръзнали в града или в планините. През деня чаят е чудесна опция за сгряване, само че вечер може би ви се ще да се поглезите с нещо алкохолно. Има разнообразни типичен предписания, които може да изпробвате, само че не би трябвало да забравяте да консумирате тези питиета умерено и с мярка.

Греяно вино
За тази рецепта се употребява единствено алено вино. Налива се в железен съд, прибавя се малко мед (или захар), ябълки, черен пипер. Ако желаете може да сложите също канела, карамфил и лимон. Оставяте сместа са кипне, а откакто я свалите от огъня би трябвало да изчакате 15 минути. Така то ще поеме усетите на всички съставки, които сте добавили.

Греяна ракия
Познавачите знаят, че греяната ракия е същински балсам и приятност за сетивата, изключително в студените вечери. В железен съд сипвате мед /или захар/ и карамелизирате. После добавяте ракията, само че я оставяте единствено да се стопли, не би трябвало да я кипвате. Ако желаете може да допълните усета с късчета плод /ябълка, круша, дюля, кора от портокал/ или карамфил. По усет някои прибавят и зърна черен пипер.

Греян джин
Хърватският балсам против студа е греяният джин. Напитката се забърква със сок от ябълка, портокалов сок и джинджифил. Добавя се и канела, която придава характерен усет и мирис. Всичко се топли към 20 минути и тогава се прибавя джин.

Грог
Класическият вид е чай, захар и ром. Историята на грога стартира през 18 в., когато моряците от Кралския флот получавали порция ром всеки ден. Заради честите напивания и сбивания, вицеадмиралът Едуард Върнън въвел предписание ромът да се разделя на две елементи денем и да се дава на моряците, разбъркан с четири елементи вода или чай. След време дал и нова заповед - вътре да се прибавя лимонен сок поради съдържащия се в тях витамин С, който предпазвал екипажа от скорбут.
Моряците, несъмнено, не одобрявали нововъведението. Затова и нарекли напитката по неговото название – „ Стария грог”. То пък произлязло от обстоятелството, че при неприятно време Върнън обикалял палубата в непромокаемо покривало, направено от плат, наименуван „ грограм “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР