Със смекчаването на карантинните мерки автомобилната индустрия се завръща към

...
Със смекчаването на карантинните мерки автомобилната индустрия се завръща към
Коментари Харесай

Обратно в завода: Как автоиндустрията ще пази служителите си

Със смекчаването на карантинните ограничения автомобилната промишленост се завръща към естествените си темпове на работа, с цел да редуцира загубите, провокирани от пандемията от ковид.

Повечето от фирмите възнамеряват да възстановят индустриалния си потенциал до края на месеца, само че за задачата би трябвало да подсигуряват оптималната отбрана на здравето на служащите си. Някои от тях към този момент в детайли описаха по какъв начин считат да се случи това.

Audi

Съвместно със здравни специалисти и индустриални инженери, управлението на компанията е оценило работните места в заводите като безвредни за чиновниците, а тези, чиито позиции разрешават, ще могат да работят от у дома, с цел да се минимизира риска от зараза.

На 29 април компанията отвори главната си фабрика в немския град Инглощат, като с цел да обезпечи отбрана на служащите, даде медицински маски и раздели работните им места със пердета и паравани от плексиглас там, където не може да се обезпечи нужната отдалеченост от 1.5 метра. Приблизително 1500 души към този момент са се върнали на работа.

Целта на Audi е да се върне към темповете на произвеждане от преди рецесията до края на месеца.

Toyota

Автомобилният производител стартира поетапното рестартиране на предприятията си от 22 април. Служителите получават малко управление, в което са разказани новите условия във фабриките на компанията.

Магазините и работните места са обозначени с маркировка, тъй че за всеки да бъде обезпечена нужната обществена отдалеченост, в това число и в почивките. Ресторантите ще останат затворени, като се моли чиновниците да носят храна от у дома. Периодично се доставят маски и защитно облекло, конфигурирани са и диспенсъри с дезинфектант.

Всички срещи ще се организират с къса дълготрайност и в дребни групи на нужната отдалеченост.

Там, където е допустимо, вратите ще бъдат оставяни отворени, а където не е – се предлага те да се отварят само с лакът. Всички пространства ще се почистват от време на време.

Ford

Компанията отваря фабриките си от 4 май, като за задачата вкара стандарти за обществена отдалеченост измежду чиновниците. Най-важното предписание за чиновниците е носенето на авансово подсигурените медицински маски, персонално произвеждане. За някои от работните позиции слагането на шлем също е наложително.

При влизане в постройките ще се ревизира температурата на всеки служащ, както и дали облеклото му е в сходство с наложените рестрикции. Преди това всички би трябвало да преминат и през развой на самокритика, с цел да се посочи здравословното им положение. Служителите ще получат също маски за еднократна приложимост, които да употребяват отвън работното си място, както и термометър.

Volkswagen

В началото на седмицата марката отвори най-големия цех за коли в света, този във Волфсбург, с което върна назад на работа 8 хиляди души. Очаква се да бъдат създадени 1400 нови автомобила до края на седмицата.

Препоръчва се на всички служащи да наблюдават телесната си температура всекидневно, а когато дойдат на работните си места, да стоят в очертанията, които им обезпечават отдалеченост от 1.5 метра, както и да ги дезинфекцират в в допълнение предоставеното за задачата време. Задължително е носенето на маски, а за по-голяма отбрана компанията дава мобилни паравани от плексиглас.

Периодично денем ще се почистват всички пространства. Всички превантивни ограничения са разказани в управление за чиновници.

Fiat Chrysler

На 9 април компанията разгласи, че е подписала съглашение с италианските профсъюзи, съгласно което би трябвало да обезпечи оптимални защитни ограничения за естественото действие на заводите си. Тази седмица те към този момент са готови за работа и в понеделник стартира поетапното им отваряне.

Ежедневно се почистват всички здания, наоколо до работните места са конфигурирани диспенсъри с препарати за ръце и облекло, спомагателна информация за болестта се популяризира посредством билборди, видео монитори и брошури.

Всички получават комплекти с медицински маски и ръкавици, както и очила. Подсигурени са защитни материали и за интервала, в който чиновниците пътуват от и до работа. Хората, които идват в заводите, наложително минават обзор от медицински екип.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР