Изследването, проведено от центъра за обществени и политически изследвания ЮГав

...
Изследването, проведено от центъра за обществени и политически изследвания ЮГав
Коментари Харесай

Проучване: Партията на Найджъл Фараж за първи път изпревари консе...

Изследването, извършено от центъра за публични и политически проучвания " ЮГав " (YouGov) по поръчка на в. " Таймс ", показва, че крайнодясната партия " Да реформираме Обединеното кралство " получава 19 % от желанията за гласоподаване на респондентите - растеж по отношение на 17-те % при предишно изследване, а Консервативната партия остава без смяна с 18 на 100 от гласовете. Опозиционната Лейбъристка партия е отпред с 37 % поддръжка.

 

Допитването е било извършено измежду 2211 души сред 12 и 13 юни, откакто при представянето на програмата на партията си за идния избор Сунак се зарече да редуцира налозите за работещите хора с 17 милиарда английски лири (21,7 милиарда долара).

Рейтингът на " Да реформираме Обединеното кралство " набъбна, откакто Фараж, известен най-много с сполучливата си акция за излизането на Англия от Европейския съюз (Брекзит), разяснява, че се завръща в политиката, поемайки управлението на партията и кандидатирайки се за народен представител.

 

Малка дясна партия, основана през 2018 година като Партията на Брекзит, " Да реформираме Обединеното Кралство " поддържа популистки дела като по-строги имиграционни закони, показва Ройтерс.

 

" Мисля, че на хората им е писнало от торите (консерваторите), само че не и от консерватизма. Така че те минават към друга консервативна партия ", означи народен представител от торите, който пожела да не бъде назоваван, откакто бе запитан дали наклонността в електоралните настройки ще се резервира.

Предизборната акция на Сунак бе обхваната от остри рецензии, откакто английският министър председател напусна възпоменателните събития по случай Деня на десанта, които бяха маркирани в Нормандия на 6 юни, по-рано от останалите международни водачи.

 

Партията на Фараж обаче изостава доста от консерваторите съгласно редица други социологически изследвания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР