Служителите на държавната Ел Би Булгарикум“, заети в производството, ще

...
Служителите на държавната Ел Би Булгарикум“, заети в производството, ще
Коментари Харесай

Заплатите в „Ел Би Булгарикум“ ще бъдат увеличени с 10%

Служителите на държавната „ Ел Би Булгарикум “, заети в производството, ще получат 10% нарастване на заплатите със задна дата – от 1 май. Предвижда се и още едно нарастване, което обаче ще бъде заложено през септември. Това се схваща от прессъобщение на Министерство на стопанската система и промишлеността, от което излиза наяве, че новият изпълнителен шеф Живко Живков е посетил индустриалната база във Видин, с цел да беседва със чиновниците.

Припомняме, че той застана отпред на държавната млекопреработвателна компания при започване на юни откакто министърът на стопанската система и промишлеността изиска незабавна промяна на предходното управление. До настояването на оставки се стигна след готвен митинг на синдикати и чиновниците на компанията поради ниски заплати, липса на профилирано работно облекло, неприятни условия на труд и сигнали за огромно количество насъбрана подготвена продукция, за която има риск да не бъде осъществена на пазара.

Пред новия изпълнителен шеф чиновниците във Видин потвърдиха настояванията си. 

Първото, което можем да създадем е да увеличим мигновено възнагражденията с 10 на 100 от 1 май 2024 година на всички заети в индустриалната база във Видин и в база Малашевци ", сподели Живков.

По думите му след три месеца, при започване на септември, ще се проведат нови договаряния за растеж на заплатите според от постигнатите резултати, тъй че да се отговори изцяло на настояванията на чиновниците.

По останалите тематики следва да създадем планове и тактика, която оптимално бързо да отговори на потребностите на работещите, тъй че резултатът да е оптималната успеваемост на работа в индустриалната база и реализиране на задоволеност за работещите “, разяснява Живков.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР