Със символична първа копка започна изграждането на кръгово кръстовище на

...
Със символична първа копка започна изграждането на кръгово кръстовище на
Коментари Харесай

С ново кръгово борят катастрофите на невралгично място край Пловдив

Със алегорична първа копка стартира построяването на кръгово кръстовище на пътя Пловдив - Карлово край село Строево. Официален старт на дейностите дадоха кметът на община Марица Димитър Иванов, кметът на Пловдив Иван Тотев и регионалният шеф Здравко Димитров. Стойността на оборудването е 1,1 милиона лв. , а срокът за осъществяване е 180 дни.
" От 2009 се водят борби, с цел да се направи кръгово на това място. Заради погрешен противоположен завой на мястото стават голям брой произшествия. Община Марица е вложила 200 000 лв. за отчуждаване на парцели. С решение на Общинския съвет мястото е трансферирано на страната. Предстоят съгласувателни процедури и същинската работа ще стартира при започване на май. Все отново се надявам планът да бъде изпълнен за към 120 дни ", съобщи кметът на община Марица Димитър Иванов.

От своя страна кметът Иван Тотев съобщи, че двете общини Пловдив и Марица работят доста добре, като всичко положително, което се случва в едната е добре и за другата. Той даде обещание, че община Пловдив ще построи осветлението на пътя чак до село Труд. Така тази права ще се трансформира в един същински градски бул., като и в този миг точно това е най-натоварения вход на Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР