Със силно критична позиция по отношение на проектобюджета за 2018

...
Със силно критична позиция по отношение на проектобюджета за 2018
Коментари Харесай

ДСБ, Да, България и ДЕОС посочиха слабите места на Бюджет 2018

Със мощно сериозна позиция във връзка с проектобюджета за 2018 година, препоръчан от Министерството на финансите, излязоха три десни извънпарламентарни партии – ДСБ, „ Да, България “ и ДЕОС. Впечатление в общата декларация прави неналичието на „ Зелените “ и на Български земеделски народен съюз.
Според подписалите позицията, проектобюджетът има за съществена линия „ цялостен отвод от промени “. Разпределят се повече пари, само че без всякаква връзка с резултати и възстановяване на живота на хората, е заключението на десните.
Като образец за неналичието на устойчива промяна, която да предотврати наливането на пари в бездънна каца, са посочени опазването на здравето и образованието, където качеството на услугите не се усъвършенства, а там действително отиват 1 милиарда лв.. „ В пенсионното обезпечаване, вместо да се уголемява финансовият дирек се уголемява разходопокривният. Вече даже не се приказва за промяна в Министерство на вътрешните работи и диференциране на заплащането съгласно действително свършената работа. Увеличаването на заплатите на учителите е вярна мярка, само че следва да се обвърже с постигнатите резултати и познания от учениците “, споделят десните.
Освен това ДСБ, „ Да, България “ и ДЕОС са сигурни, че заложените доходи в проектобюджета са „ мощно подценени “, с цел да може да има огромен буфер и в края на годината той да се харчи популистки. Увеличават се и налозите, и осигуровките, само че пенсиите не се усилват задоволително, настояват десните.
Дребният и междинният бизнес – изоставени
„ Най-добър образец за вниманието към огромните за сметка на дребните е, че три години не стигнаха на Министерство на финансите, с цел да инсталира уреди за надзор и за данъчни цели на огромните производители на цигари и алкохол. И три мандата не стигат, с цел да бъде понижена дискриминационната ставка ДОД за най-дребния бизнес - едноличните търговци,от 15% на общото равнище от 10% “, показват десните.
„ Изключително притеснителна наклонност са намаляващите директни задгранични вложения в България. Растежът на Брутният вътрешен продукт се дължи най-много на повишаване на потреблението. Явно България продължава да бъде считана като рисково място за вложение “, декларират десните. Те споделят и, че държавната власт върху парите за общините е прекомерно огромна.
Положително е, че в бюджета са планувани 215 млн. лв. за газовата връзка с Гърция, само че остават подозренията, че планът преднамерено се бави, с цел да продължи сериозната взаимозависимост на България от един снабдител, гласи друга от оценките.
" Не имаме вяра, че ГЕРБ и “патриотите” ще се съобразят с рационални рекомендации - те очевидно са се самозабравили. Но сме длъжни да се обърнем с един финален апел: Харчете резултатите от непознатия труд за промени, а не за обири. Натрупаното в мощни за стопанската система години би трябвало да е в интерес на идващите генерации, а не на партиите ви на идващите избори ", приключват десните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР