Със сигурност сте чували израза хитър маркетингов ход“. Но какво

...
Със сигурност сте чували израза хитър маркетингов ход“. Но какво
Коментари Харесай

Хитростите, с които ни подлъгват в супермаркета

 количка-в-супермаркет

Със сигурност сте чували израза „ остроумен маркетингов ход “. Но какво значи той в връзките ни със супермаркетите и огромните вериги магазини, в които влизаме на практика всеки ден? Супермаркетите от дълго време се научили да разсъдъка на своите консуматор. Как? Сега ще разберете…

Карат ни да асоциираме аления цвят с преференциална покупка

В съзнанието ни аленият цвят от дълго време се свързва с понижение на цените. Въпреки това, би трябвало да бъдем деликатно – не всеки път цветните покупки значат преференциална покупка: цената може да бъде понижена със напълно малко или даже да не е променяна. Но въпреки всичко потребителят обича да купува цени с такива етикети, поради към този момент съществуващите асоциации.

Правят пазарските колички по-големи

Пазарските колички са били измислени през 1938 година За последните 40 години площта на нормалната количка се е нараснала двойно. И съвсем постоянно е по-голяма от „ потребителската кошница “ на средностатистическо семейство.

Ако вземете полупразна количка, то на подсъзнателно равнище у вас поражда предпочитание да я напълните. Така купувате повече храна, в сравнение с ви е нужна.

Плодовете и зеленчуците са на входа на магазина

Изследователи са анализирали силата на волята на потребителите. Оказало се, че е задоволително да се даде опция на човек да направи нещо, което по негово мнение е „ положително “, с цел да може по-късно той интензивно да стартира да излиза отвън личните рамки.

Точно по тази причина в супермаркетите поставят потребните плодове и зеленчуци навръх вгода: колкото повече пари клиентите похарчат за потребни артикули, толкоз повече след това ще си купи нездравословни артикули като бира и чипс.

Къде е млякото? В дъното

Специалистите по продажба употребяват редица трикове, с цел да ни накарат да купуваме повече и повече. След години проучвания те са изработили редица клопки, за които даже не сме се сещали. За да илюстрираме образно, дайте да помислим за какво млякото, който е измежду най-търсените артикули, постоянно се намира в края на супермаркета? И не е поради това, че там са хладилниците, а поради това, че до момента в който стигнете до млякото ще минете около редица други продукти…

Мокрите плодове и зеленчуци

В повечет супермаркети плодовете и зеленчуците се измиват поотделно и излъскват до искра. Освен това, се поръсват с вода, без значение, че по този начин ще изгният по-бързо. Защо? Защото хората обичат всичко свежо, а в мозъка това е обвързвано с блестяща, влажна повърхнина. Освен това, в магазините се употребяват избрани субстанции за поддържане на апетитния тип и цвят на плодовете и зеленчуците.

Игра с цветовете

След като влезете в супера, възприятията ви са усладени от миризмата на цветята и цветните плодове в овощния отдел. Това автоматизирано провокива отделянето на хормона на удоволствието „ допамин “ и вие се намирате в прелестно предчувстване на шопинга. Оттук до покупките ви дели не крачка, а половин крачка. Съвет: наслаждавайте се, само че мислете за това, което би трябвало да купите по лист, не се отплесвайте.

Игрите на глада

В доста магазини сладкасрките произведения са на входа. Миризмата на прясно изпечени сладки активизрат слюнковите жлези и вие желаете да си купите от тези вкуснотии. А и някои магазини конфигурират дребни лавици, предлагайки на клиентите да дегустират един или различен артикул. Винаги има доста хора, които се усещат длъжни да си купят стоката или са гладни. Помнете, че не сте длъжни и избягвайте да пазарувате гладни.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР