Със сигурност ние не подкрепяме увеличаване на правомощията на президента,

...
Със сигурност ние не подкрепяме увеличаване на правомощията на президента,
Коментари Харесай

Христо Иванов очаква от ИТН да излъчи правителство на промяната

" Със сигурност ние не поддържаме увеличение на пълномощията на президента, изключително в избирателен интервал. Не поддържаме изземване на самодейността на Народното събрание. Ако става дума за това кой ще подписва указа, това не е проблем, само че в границите на дебата ще пазиме централната роля на Народното събрание ". Това заяви председателят на парламентарната група на " Демократична България " Христо Иванов във връзка с импортирано от ПГ на  " ИТН " предложение за смяна в Изборния кодекс, съгласно което президентът да назначава членовете на Централната изборна комисия.

По думите на съпредседателя на  " Демократична България "  около Има Такъв Народ би трябвало да бъде фокусиран опитът този парламент да излъчи " ръководство на смяната ":

" Не можем да приказваме за безусловна поддръжка. Нашето изискване е в действителност това да бъде държавно управление на смяната, което да има потенциала и персоналния състав, който да осъществя тази смяна. Ще подходим градивно и доброжелателно. Надяваме се да не ни се постанова да излъчваме министри в това държавно управление. Но да не избързваме, да забележим, в случай че въобще ни бъде поискана такава поддръжка ", сподели Иванов пред БНР.

Според него може да се окаже, че в този парламент ще е мъчно да се излъчи жизнеспособно ръководство: " Ще подходим отговорно към всеки опит на Има Такъв Народ да осъществя мандат, само че за нас е значимо това да не е непременно, а да бъде ръководство, което да осъществя смяна. "

Председателят на ПГ на " Демократична България " за следващ път посочи, че ДБ няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ или на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

" Страната е изправена пред три рецесии - здравна, икономическа и на държавността, наш дълг е да поставим изпитание да осигурим дейно ръководство. Ако това не се получи, жителите ще би трябвало да отговорят кой желаят да ги ръководи ", сподели Иванови  добави, че политическите сили към този момент са " на полусъединител за нова предизборна акция ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР