Със сигурност не на всеки ще се хареса пикантният вкус

...
Със сигурност не на всеки ще се хареса пикантният вкус
Коментари Харесай

Салата от кейл и домати със семена

Със сигурност не на всеки ще се хареса пикантният усет на тази зелена салата, само че който обича такива неща, ще се пристрасти към тази салатка с кейл

Необходими Продукти

● кейл - 150 г листа
● розови домати - 2 бр.
● семена - 1 с.л. микс
● зехтин - 1 с.л. може и повече
● сол - 1 к.л.
● лимонен сок - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Какво е кейл?

Кейл е зеленолистно растение от фамилията на кръстоцветните зеленчуци, към което спадат още руколата, броколите и брюкселското зеле.

А с какво е най-известно това семейство?

Кръстоцветните зеленчуци са едни от най-здравословните храни на планетата, което мигновено ги слага в категорията суперхрани. Една бърза инспекция на думата суперхрани в Гугъл ни дава следното определение: богати на хранителни субстанции храни, считани за изключително потребни за здравето и благосъстоянието на организма.

Кейл съдържа в себе си всичките девет незаменими аминокиселини (плюс девет заменими такива). Протеинът, витаминиът К, С, А се резервират и след готвенето му. И също по този начин е цялостен с антиоксиданти. Съдържа мед и магнезий, калций, омега-3 мастни киселини.

Работи против диабета, съдържа доста фибри, оказва помощ на черния дроб. Понижава холестерола и също по този начин е предварителна защита на рака.

За салатата с кейл измивам листата и ги раздробявам. Нарязан домат, следва в купата при зелето, а от горната страна обливам с дресинг от зехтин, сол, лимонен сок. Разбърквам добре. Сервирам и всяка порция посипвам с микс от семена. С орехи също става отлично, изключително леко запечени на тигана.

Със сигурност не на всеки ще се хареса пикантният усет на тази зелена салата, само че който обича такива неща, ще се пристрасти към тази салата от кейл и домати със семена.

Бъдете здрави и се грижете за себе си!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР