Със сигурност бананите присъстват редовно във вашата диета, защото с

...
Със сигурност бананите присъстват редовно във вашата диета, защото с
Коментари Харесай

Как да използвате бананови кори в домакинството

Със сигурност бананите участват постоянно във вашата диета, тъй като благодарение на тези плодове можете елементарно да се отървете от възприятието на апетит. Но в множеството случаи домакините вършат една огромна неточност: изхвърлят скъпата бананова кора.

Опитните градинари, да вземем за пример, я изсушават и я довеждат до положение на прахуляк, с цел да я употребяват като хранителна добавка за грижа за растенията. Но това не е единственият метод да употребявате банановите кори.

Приложения на банановите кори в семейството

Трудно е да се откри жена, която да е 100% удовлетворена от положението на кожата си. Затова е значимо да се употребяват всевъзможни потребни средства в грижа за кожата. В това отношение банановите кори могат да бъдат потребни.

Необходимо е чистата кожа да се третира с месестата влажна част от кората. След 20 минути би трябвало да измиете лицето си и да нанесете крем върху кожата си. Смята се, че тази процедура оказва помощ на кожата да остане млада и добре поддържана.

Кората от този апетитен плод може да се употребява и за поддръжка на кожени произведения. Не единствено кожата ни реагира добре на „ банановите маски “: продуктите и аксесоарите от кожа също ще наподобяват доста по-добре. Вътрешността на банановата кора се предлага за гланциране на всевъзможни кожени продукти и аксесоари.

Много домакини са се научили от личен опит, че месото се оказва по-меко и по-вкусно, в случай че се пече върху бананови кори. За задачата месният артикул се слага върху меката част на кората. Използвайте сурови кори.

Малки части бананови кори могат да се слагат в дупки в саксиите с цветя и да се поръсят с почва. Те не би трябвало да допират компактно корените. При изгниване кората отделя огромно количество топлота. Може да се употребява при предзимно засаждане на рози.

Срокът на валидност както на пресните, по този начин и на обработените кори е доста къс, написа actualno.com. Пресни и във тип отвара се съхраняват в ледник 5 дни, прахуляк в херметически затворен буркан - 2-3 седмици.

Можете да приготвите бананова вода за поливане на цветята: измийте щедро корите на 4 банана и ги оставете в буркан с вода за 5 дни. Течността се съхранява в ледник за не повече от месец, преди приложимост се нагрява и се разрежда на половина с филтрирана вода. Това лекарство работи добре против листни въшки.

Запарка за напръскване: обелките от 4 банана се изсушават във фурна, счукват се и се смесват с 2 ч. л. прахуляк от яйчени черупки и 20 гр магнезиев сулфат. Запарва се 3 часа в литър вода и един път седмично се пръскат листата и корените на растението.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР