Със 129 гласа за, 54 против и 8 въздържал се

...
Със 129 гласа за, 54 против и 8 въздържал се
Коментари Харесай

След четири часа напрежение и сблъсъци: Депутатите приеха доклада за Gemcorp


Със 129 гласа " за ", 54 " срещу " и 8 " въздържал се " народните представители одобриха отчета за активността на Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиарда $ с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от държавното управление на Кирил Петков, както и план на решение по отчета.



" Жалко е, че вместо Народното събрание да одобри смислени закони, обсъждаме изфабрикуван и фиктивен отчет. Ние имаме доста по-смислени каузи, с които можем да се занимаваме. Това са измислени отчети за измислени тематики. Днес се случи от микроба слон. Историята за " Джемкорп " е необятно раздухвана небивалица на ГЕРБ ", сподели Искрен Митев от Политическа партия в пояснение на негативен избор.

По време на разискванията Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната " за следващ път акцентира, че меморандумът с Gemcorp е необвързващ документ. " Става въпрос за писмо за капиталово желание, меморандумът е преустановен без наказания за българската страна и фирмите нямат искания към нея ", посочи депутатът, като акцентира, че няма открити финансови и други вреди за страната в резултат на подписването, действието и прекратяването на меморандума. 

Председателят на краткотрайната комисия Десислава Трифонова (ГЕРБ-СДС) съобщи, че се е почувствала като че ли е в кръжок по драма, а Сабрутев е заучавал репликите от трибуната. " Продължаваме промяната "  лъжат още през цялото време, от деня на сключване на меморандума, сподели тя и означи, че сумата по меморандума е 1 милиард лв..

Кирил Петков пък съпостави сагата " Джемкорп " със остарял анекдот:  " не били компютри, а компоти ". " И тук не е контракт, а необвързващ меморандум, не е за източване на средства, а за привличане на вложения, не е за 1 милиарда $, а действително дори няма сума ", съобщи той.

По време на дебата Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) и Асен Василев ( " Продължаваме Промяната " ) още веднъж влязоха в спор за цената на газа и горивата, медиаторите при доставките, както и за финансово-икономическата политика на предходното държавно управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР