Със 120 елхи е украсен центърът на Луковит за заключителните

...
Със 120 елхи е украсен центърът на Луковит за заключителните
Коментари Харесай

Със 120 елхи е украсен Луковит за 120-годишнината от обявяването му за град

Със 120 елхи е декориран центърът на Луковит за заключителните прояви по случай 120 години от оповестяването му за град. Това оповестиха от общинската администрация.

Цялата 2018 година мина под знака на годишнината, като началото е било сложено през предишния декември с грейването на 40 изкуствени коледни дръвчета. Тази година към тях кметът Иван Грънчаров е прибавил още 80 дребни живи елхички, които след празниците ще бъдат залесени в градските околности, оповестяват от администрацията.

Сградата на читалището е оживяла с 3D мапинг театър "120 години град Луковит ". Изнесена е от възпитаници и празнична стратегия.

Кметът Иван Грънчаров е връчил премиите на първокласниците от паралелка "Б " на СУ "Алеко Константинов ", които са спечелили първо място в петото издание на Националния конкурс "Най-усмихнат клас на България 2018 ", в категория "Най-усмихнати първолаци ".

Ученици от общината са показали 12 рисунки на тематика "120 години град Луковит ". С творбите е подредена галерия в специфична коледна шатра, ситуирана на площад "Трети март ". Там е изложено и голямо пано "120 аргументи да посетиш Луковит ", направено от ученици на междинното учебно заведение.

Представители на Общинския училищен съвет са дали старт на обичайна си "БлагоТворителница " с ликвидация на ръчно направени картички. Със събраните средства ще бъдат подкрепени нуждаещи се деца от града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР