Сарно. Младата надежда на спорта в България - Никола Цолов,

...
Сарно. Младата надежда на спорта в България - Никола Цолов,
Коментари Харесай

Никола Цолов – най-бързият пилот с Фернандо Алонсо Карт

Сарно. Младата вяра на спорта в България - Никола Цолов, прочут отвън страната си като „ Българския Лъв “ още веднъж развя Националния трикольор на влиятелния шампионат от Световните картинг серии – WSK, провел се в Сарно, Италия.

На финала след оспорвана борба той финишира 2-ри зад водача на RedBul от Обединеното Кралство – Арвид Линдблад, откакто беше най-бърз през целия уикенд. Това бе 3-тото съревнование от WSK Euro сериите и втори следващ Pole позишън за Цолов, като този път даде по-добро време даже от горния клас машини - KZ.

В шампионата Цолов се класира 4-ти с еднакъв брой точки паралелно с 3-тия Тимек Кухарчик от Полша, заради проблеми в предния кръг. Във втория кръг, който се организира на пистата в Адрия, нашата звезда съумя на финала да изпревари 26-ма водачи и да финишира от финален на 5-то място, само че заради техническа щета достижението не беше зачетено. Цолов стартира доста мощно този сезон и съгласно експерти гения му занапред следва да се разгърне и най-хубавото за него следва.

Сезонът за водача ни продължава със надпревари от Европейския и Световния шампионат на CIK-FIA, където Никола ще се бори за купите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР