Сарказмът, затруднението да спазвате срокове... вижте и още необичайни неща,

...
Сарказмът, затруднението да спазвате срокове... вижте и още необичайни неща,
Коментари Харесай

7 странни признака, че сте творческа личност

Сарказмът, усложнението да спазвате периоди... вижте и още необикновени неща, които постоянно се срещат при автентично мислещите и надарени хора, написа obekti.bg, базирайки се на PsyBlog.
1. Саркастични сте
Има връзка сред сарказма и креативното мислене и тя е двустранна, отбелязва проучване. Учени са разкрили, че сарказмът покачва творчеството, а не е просто неин непряк артикул. Практикуван с хора, които познавате добре, той не да вреди на взаимоотношенията, както постоянно се счита, а по-скоро обогатява общуването.
2. Умът ви се скита
Хората са склонни да мислят, че губим ненужно време, когато се унасяме в мисли. Нови проучвания сочат, че склонността да оставяме мозъка да се скита може да е един основните съставни елементи на творчеството. За разлика от локализираната мозъчна интензивност, обвързвана с съответни задания, в „ режим на отмора “, се включва една гигантска мрежа, в която вземат участие голям брой области на мозъка, показва ръководителят на проучването, проф. Моше Бар.
Това присъединяване на повече мозъчни центрове евентуално е повода хората, които се отдават на фантазии, да са по-креативни и даже по-способни да извършват дилемите си, когато мозъкът „ се отнесе “.
3. Говорите с хора, които мислят друго от вас
Новите технологии и хрумвания през днешния ден са артикул на групови мисловни старания, а не на самостоятелни гении, твърди модерно изследване. То сочи, че нововъведенията през днешния ден са най-вече резултат от конфликт на хрумвания и дребни усъвършенствания.Три фактора въздействат върху този развой:
По-големи и по-свързани общества, в които концепциите могат да се сместват.
Лесно предаване на познание сред хората, тъй че върху него да може да се гради.
Търпимост към отклонения: да опитваш нови неща е мъчно и шансът за крах е огромен. Трябва да се обезпечи опция за неточности.
4. Не обръщате внимание на крайните периоди
Игнорирането на крайните периоди и избягването на аналитичното мислене са два фактора, свързани, свързани с „ Аха! “-моментите, открива проучване.
„ Съзнателното, аналитично мислене от време на време може да бъде преждевременно или невнимателно, което води до неточности при решаването на даден проблем.
За разлика от него, интуитивният проблясък е неволен и автоматизиран – и не може да бъде припрян, изяснява един от създателите, проф. Джон Куниос.
Когато процесът протича по своя личен път и приключи, когато му пристигна времето, точките се свързват неумишлено и решението изскача готово в съзнанието.
Това значи, че когато има потребност от в действителност креативен пробив, постоянно е най-добре да чакате проблясъка, в сравнение с да се задоволите с концепция, пристигнала по пътя на аналитичното мислене. “
5. Невротични сте
Високото ниво на креативност върви ръка за ръка с невротизма, открива проучване. Това е тъй като областите на мозъка, свързани с креативното мислене са свързани също по този начин с несъразмерното премисляне и паниките.
„ Надяваме се, че нашата нова доктрина ще помогне на хората да осмислят личните си прекарвания и демонстрира, че въпреки да бъдеш мощно невротичен единствено по себе си неприятно, то също има изобретателни изгоди. “
6. Оставяте подсъзнанието да си прави работата
Колкото по-съзнателно мислите, толкоз по-малко изобретателни сте.
В едно проучване участниците трябвало да играят известна игра, в която би трябвало да нарисуваш една или друга дума.
В същото време учените сканират мозъка им, с цел да видят кои области са най-активни и по кое време.
„ Както нашето проучване демонстрира, от време на време съзнателният опит да бъдеш изобретателен може да не е най-хубавият метод за по-творческо изложение.
Усилията за производство на креативен резултат включват повече интензивност на изпълнително-контролните райони, а в действителност може би би трябвало да намалите интензивността в тези райони, с цел да постигнете креативен резултати. “
7. Лесно се разсейвате
Високата креативност върви ръка за ръка с лесното нарушаване на вниманието, открива друго проучване.
Учените откриват, че за креативните натури е мъчно да изолират странични шумове – придвижването по улицата, капещи чешми, диалози.
Креативните хора имат по-пропускливи сетивни филтри, които има разрешават да интегрират хрумвания, върху които не са безусловно съсредоточени.
Това може да изясни за какво доста гениални създатели като Марсел Пруст и Антон Чехов са имали подобен огромен проблем с концентрацията. Известно е, че Пруст е изолирал спалнята си с корк и работил с тапи в ушите, с цел да изолира всички шумове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР