Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за смъртност сред населението в

...
Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за смъртност сред населението в
Коментари Харесай

Тези 6 навика убиват сърцето ви!

Сърдечно-съдовите болести са водеща причина за смъртност измежду популацията в международен мащаб. Проблемът е изключително настоящ за нашата страна, като данните сочат, че в България на всеки 3 души 2 умират от сърдечно-съдови болести.

Някои ежедневни привички са изключително рискови и нездравословни за сърцето, като доказателства за това изнасят учени и медици от целия свят.

Истината е, че в случай че желаеме да запазим здравето на сърцето си, би трябвало да променим метода си на живот. Често не си даваме сметка кое и по какъв метод ни вреди. Често пъти се оказва, че нещо дребно, което сме привикнали да вършим всекидневно, крие сериозен риск за здравето ни. Някои привички са изключително рискови, що се отнася за вярното и безпроблемно действие на сърцето.



Ето някои от навиците, които множеството хора са трансформирали в рутина, само че лекарите дефинират като убийци на сърцето:

Липса на придвижване



Навикът да седим дълги часове зад монитора на компютъра, било то на работното място или вкъщи, както и излежаването пред тв приемника, е съдбовен за сърцето, предизвестяват кардиолозите. Вредата, който този ужасяващ табиет нанася на сърцето ви, не може да бъде обезщетена с малко оживление по-късно, изясняват експертите. Човек би трябвало да е деен през целия ден и да се заседява/залежава колкото се може по-малко денем.

Когато работата ви изисква да прекарвате дълги часове в седнало състояние, е целесъобразно да ставате от мястото си при всеки комфортен случай. Някои експерти предлагат да се следва правилото 45/10 или 50/10 - т.е. на всеки 45/50 минути седене пред монитора, да ставате от стола и да се раздвижете из работното помещение за към 5-10 минути.

Потискане на страстите

В обществото не е всекидневно да се показва меланхолия, тя култивира чисто положително отношение към живота. Но специалистите показват: опитите да се скрият моите отрицателни страсти оказват неприятно въздействие върху положението на миокарда — би трябвало да откриете опция да се произнесете.

Хъркане



Много хора хъркат и не обръщат внимание на това. Но това безгрижие може да се окаже със съществени последици. Хъркането може да бъде признак на обструктивна сънна апнея, нарушаване, което се характеризира със прекъсване на дишането.

Лоша хигиена на устната празнина

Надали има някой, който да не мие зъбите си най-малко един път дневно. Това обаче, не постоянно е изцяло задоволително. експерти предлагат да се употребява зъбен конец. Редица научни изследвания демонстрират, че в случай че не почиствате пространството сред зъбите си, в тези области ще се натрупват бактерии, които могат да доближат до вътрешни органи. Това от своя страна води до възпаления, които могат да повлияят съществено на здравето ви.

Недостатъчна консумация на плодове и зеленчуци



Проучвания демонстрират, че хората, които употребяват най-малко 5 порции плодове и зеленчуци дневно, имат с 20% по-малък късмет да развият сърдечно-съдови болести като инфаркт и инсулт.

Употреба на алкохол и тютюневи произведения

Този факт е прочут на всички, само че въпреки всичко лекарите припомнят, че правилото при използването на алкохол е: мъжете да не пият по повече от две чаши вино дневно, а дамите — повече от една чаша. По отношение на тютюнопушенето, лекарите настояват, че пушенето на кутия цигари дневно усилва риска от миокарден инфаркт най-малко 5 пъти.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР