“Сърдечният удар (инфаркт на миокарда) се причинява или от коронарна

...
“Сърдечният удар (инфаркт на миокарда) се причинява или от коронарна
Коментари Харесай

5 симптома какво се случва с тялото преди инфаркт

“Сърдечният удар ” (инфаркт на миокарда) се предизвиква или от коронарна тромбоза (съсирек в артерия), или от блокиран приток на кръв към сърцето.

Всяка година десетки милиони души по света умират от това. Причината е, че инфарктът постоянно се разпознава мъчно даже когато към този момент е настъпил.

Хората усещат сърдечния удар по друг метод.

Не постоянно има остра, пронизваща болежка. Понякога той идва след постепенно намаляване на сърдечния мускул с леки признаци. Но в случай че човек знае какво предвещава инфаркта, ще съумее да го изпревари и да се избави. 

Особено внимание би трябвало да се обърне на чувствата, които могат да се появят в ръцете, гърба, шията, челюстта или корема.

Лекарите предлагат неотложно да потърсите здравна помощ, в случай че почувствате най-малко два от тези признаци. Това може да предотврати нежелани резултати или даже гибел. Просто би трябвало да послушате тялото си и да не се страхувате да се консултирате с доктор.

Професор Стивън Поуис споделя, че колкото по-бързо действате, толкоз по-високи са възможностите за цялостно възобновяване.

Експерти от Харвардското учебно заведение по публично здраве показаха пет признака, които могат да предупредят за идна офанзива:

- болка;

- изтръпване;

- звук в ушите;

- аритмии;

-  дискомфорт като цяло и безпокойствие

При инфаркт кръвоснабдяването на сърцето ненадейно се блокира заради кръвен съсирек. В случая е нужна бърза здравна интервенция, с цел да се предотврати рискът от необратимо увреждане на сърдечния мускул.

Дискомфортът може също да бъде съпроводен от зной, ненадейно гадене и повръщане, замаяност, отмалялост, студена пот или противоположното – чувство за топлота./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР